Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић данас је, на писарници Народне скупштине, предао званичан допис председнику Народне скупштине Ивици Дачићу са захтевом за пријем и консултације о почетку дијалога између власти и опозиције. У наставку Вам достављамо текст оргиналног документа.

 
Поштовани г. Председниче,

Обраћам Вам се са захтевом за пријем и консултације поводом најављеног почетка дијалога између власти и опозиције у Србији, на коме бих волео да размотримо следећа питања:

  1. Када је тачно планиран почетак дијалога између власти и опозиције?
  2. До када је планиран завршетак поменутог дијалога и колико времена ће остати до ванредних парламентарних избора?
  3. Шта су гаранције које власт може да понуди да ће све оно што је договорено бити и спроведено?
  4. Да ли поред испуњавања основних услова за слободне и поштене изборе дијалог подразумева и отварање питања измене актуелног изборног система на свим нивоима?

Истовремено Вас позивам да што хитније организујете и шире консултације са свим релевантним представницима власти и опозиције у циљу договора око почетка дијалога. Лично сматрам да нам за ове прве консултације око почетка дијалога нису потребни међународни посредници и да им треба приступити што пре, јер дијалог између власти и опозиције сматрам јединим исправним начином за мирно решавање садашње свеукупне политичке кризе легитимитета главних државних институција.

 
У Београду, 28. децембра 2020.  


Бошко Обрадовић,
председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: