Српски Покрет Двери - Лого
Search

Поднаслов ове књиге гласи „Вирус, маскирани свет и нови тоталитаризам“, док већ сам увод књиге нуди одговор о чему двојица аутора говоре: „Служба лекара једна је од најважнијих у заједници. Христос је дошао у свет да буде Лекар душа и тела. Телесно, душевно и духовно здравље драгоцени су дарови Божји човеку. Оздравити се другачије каже – исцелити се, постати целовит, целостан.

Живимо у доба када је човек разбијен, скрхан, фрагментаран. И треба му исцељење.

Зато ова књига говори о здрављу као исцељењу: телесном, душевном, духовном, друштвеном.

Она је настала у доба пандемије корона вируса, а циљ јој је да читаоца подстакне на размишљање.

Јесте, корона постоји, делује, насрће на човека и за јединцу. С друге стране, промене које су у све ту настале тим поводом толико су драстичне да се поставља питање – хоћемо ли икад више живети нормално, као слободни људи који не могу без ближњих? Или ћемо заувек носити маске и страхов ти једни од других?

О томе се, овде и сада, мора мислити.“

Свакако да ће и сами делови књиге под називима „Идентитет крда и менталитет стада“, „Корона и ‘Златна милијарда’“ или „Неко је рекао ‘струка’“, натерати читаоце на размишљање где нас води нови тоталитаризам који захвата цео свет.

Целу књигу можете преузети ОВДЕ:

 

 

Биографије:

 Др Владимир Димитријевић рођен је 1969. године у Чачку, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је, са просеком 9,37 на групи за Српски језик и књижевност са општом књижевношћу Филолошког факултета Универзитета у Београду 1994. године (код ментора професора др Новице Петковића, са темом о есејистици Момчила Настасијевића), а магистрирао на Катедри за српску књижевност 20. века 2010. године. Докторирао је 2016. године, ца радом под насловом „Владимир Вујић као књижевник, критичар и полемичар у контексту књижевних процеса између два светска рата”, пред комисијом у саставу: проф. др Јован Делић (ментор), проф. др Милан Радуловић, др Драган Хамовић.

Књиге је објављивао у издавачким кућама: „Светигора”, Православна мисионарска школа при храму Светог Александра Невског у Београду, Задужбина манастира Хиландара и другим, као и у издавачким кућама „Лио” (Горњи Милановац), „Легенда” (Чачак), „Романов” (Бањалука), „Бели анђео” (Шабац), „Очев дом” (Београд), „Православни пут” (Ариље), „Цатена мунди” (Београд), „Жагор” (Београд), „Ривел Ко” (Београд), итд.

Председник је Политичког савета Двери.

 

 Примаријус др Милан Рогановић је рођен 1969. године у Чачку, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Медицинском факултету у Београду 1996. године. 2005. године завршио је специјализацију из оториноларингологије, а 2014. године стекао звање примаријуса. После вишегодишњег рада у државним здравственим установама, 2015. године у Чачку оснива приватну оториноларинголошку ординацију. Публиковао више медицинских радова. У последње време објављује текстове од општег друштвеног значаја.

Отац двоје деце.

Одборник Српског покрета Двери у скупштини града Чачка у два мандата и члан Савета Двери за здравство.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: