Српски Покрет Двери - Лого
Search
Završena „NEDELjA PORODICE“ i porodična šetnja u Beogradu

Dečiji folklor, osmesi, baloni, muzika, zajednička šetnja do Kalemegdana, porodica i život – to je slika koju smo juče poslali iz centra Beograda. Nedelja porodice je naša nedelja ponosa!



Nedelja porodice je počela u 13 časova na Trgu Republike u Beogradu gde se veliki broj ljudi okupio kako bi obeležio nedelju porodice pod sloganom „Srbija prijatelj porodice“, a tom prilikom lider Dveri je istakao da sve što radimo, radimo zbog dece.


 „Pogledajte ovu lepu sliku: deca, baloni, radost, dečija muzika, osmesi na licima…želimo da toga bude što više u Srbiji. Za njih živimo, za njih radimo, oni su naša budućnost i najveća nam je želja da ostanu u svojoj zemlji i da u njoj mogu da žive od svoga rada.“ – rekao je on.



Skup na Trgu počeo je govorom Brajana Brauna, predsednika Svetskog kongresa porodica koji je istakao da mu je drago da u Srbiji postoji neko ko se bavi ovom temom, pozdravio održavanje okruglog stola na temu podsticanja rađanja i naročito najavljeno formiranje asocijacije koju bi činile različite političke i društvene organizacije.



Gordana Marinković Savović, članica Predsedništva Dveri istakla je da je ostvarila brojne profesionalne uspehe, ali da joj je i dalje najradosnije to što je majka. Ona je istakla da u školi u kojoj predaje vidi da deca koja dolaze iz funkcionalnih porodica imaju više samopouzdanja i odgovornija su.


Nakon njenog govora, prisutni su sa oduževljenjem mogli da vide nastup dečije folklorne grupe koja je izvodila narodne igre u srpskim nošnjama.



Slaviša Miletić, član Predsedništva Dveri i otac šestoro dece je, nakon toga, govorio o lepotama života u višedetnoj porodici.


Predsednik Saveta za porodičnu politiku, Radoš Pejović govorio je o nedavno održanom okruglom stolu i zaključcima sa istog. „Došao sam da vam kažem da se u petak desilo čudo. Srbi su se ujedinili oko jedne važne teme“ – rekao je on, najavljujući osnivanje asocijacije organizacija koje će se baviti ovom temom.


Po završetku programa na Trgu, prisutni su krenuli u šetnju ka Kalemegdanu, a kolonu su predvodila deca i dečija kolica sa transparentom Srbija prijatelj porodice.


Deca su na Kalemegdanu nastavila zabavu sa profesionalnim animatorima, a radost su im upotpunili i sladoledi.

 


Dveri su celu nedelju od 14. do 20. maja posvetile promociji porodičnih vrednosti. Organizovani su porodični događaji i šetnje u gradovima širom Srbije, održan je okrugli sti na temu „Strategija podsticanja rađanja“, a nedelju porodice završili smo upravo ovom šetnjom u centru Beograda. Porodična politika je temelj Srpskog pokreta Dveri i nastavićemo da se borimo da Srbija postane država prijatelj porodice.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: