Српски Покрет Двери - Лого
Search
Omladina Dveri: Podrška Sari Vidak

Da li pretpostavka nevinosti u Crnoj Gori danas glasi: Niko nije kriv dok se ne dokaže da je Srbin? – pitali su iz omladine Dveri u toku performansa podrške Sari Vidak ispred ambasade Crne Gore u Beogradu.

Omladina Srpskog pokreta Dveri juče je ispred ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici, motivisana najnovijim slučajem hapšenja mlade državljanke Srbije, Sare Vidak, ukazala na kontinuitet diskriminatorskog odnosa crnogorske države prema srpskom narodu.


Crna Gora danas sistematski diskriminiše Srbe, proteruje srpski jezik, sprečava zapošljavanja u obrazovanju i celokupnom javnom sektoru gde su Srbi zastupljeni ispod 7% a poznat je i odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi. U takvoj atmosferi, ne čudi ni histerična reakcija državnih zvaničnika Crne Gore koji su, kršeći pretpostavku nevinosti, Saru unapred osudili.


Pored toga, izostanak odlučne i jasne reakcije srpskih državnih organa ovim povodom navodi nas na zaključak da ne postoje uslovi za vođenje nepristrasnog sudskog postupka.


„Ako imamo dakle u vidu da Sara nema nikakvu istoriju prethodno učinjenih krivičnih dela, postavlja se pitanje šta je motivisalo ovakve reakcije i da li pretpostavka nevinosti u Crnoj Gori danas glasi: Niko nije kriv dok se ne dokaže da je Srbin“ – rekao je Stefan Aksović, predsednik Saveta omladine Dveri i član Predsedništva Dveri.


 

Savet omladine Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: