Српски Покрет Двери - Лого
Search
Radiša Ćeriman: U novoj godini vreme je za prave promene

Pre više od sedamnaest godina, narod je izašao na ulice, sa željom da promeni društvo u kom živimo. Peti oktobar postao je simbol prevare, a ne simbol promena. Oni koji su obećavali promene smestili su se u fotelje, a stanje u zemlji, umesto bolje, postalo je gore. Sumnjive privatizacije, razorena ekonomija, mito i korupcija, simbol su naše države već dugi niz godina. Promene ne dolaze od onih koji žele dobro sebi, već od onih koji žele dobro svojoj zemlji.

Vreme je da ustanemo i završimo ono što smo pre sedamnaest godina počeli! Ova zemlja pripada nama i samo mi možemo da joj povratimo ponos koji ju je nekada krasio. Vreme je za nove ljude! Vreme je za prave promene! Samo vrednim radom i novom energijom pokrenućemo ekonomiju, suzbiti kriminal i korupciju, vratiti narod na selo, omogućiti svakom građaninu ove zemlje da živi od svog rada.


Dosta smo slušali lažna obeđanja, iluzije o nekom boljitku koji je tu iza ćoška, kao da je to ćup sa zlatom koji samo treba da ugrabimo, kao da poboljšanje dolazi samo. Dosta je bilo laži, prevara i lopovluka svih onih koji su decenijama na vlasti i koji nisu postigli nikakav uspeh, osim ličnog. Na ključne državne pozicije moramo dovesti sposobne i poštene ljude, kojima politika neće biti sredstvo bogaćenja, već najuzvišeniji poziv. Takvi ljudi će biti primer kako treba da se ophodimo prema politici i društvenim okolnostima, ali i jedni prema drugima. 


Svestan sam da ovo izgleda nemoguće, ali ukoliko sebi postavimo visoke ciljeve i težimo ka njima, postići ćemo veće rezultate, nego ukoliko se zadovoljimo sitnim uspesima. Oba borba neće biti nimalo jednostavna i moguće je da neće biti ni uspešna, ali ukoliko ne probamo, znači da smo se pomirili sa trenutnim okolnostima. Ja takve okolnosti ne prihvatam!



Ne želim da gledam kako moji prijatelji odlaze, dok polupismene bitange zloupotrebljavaju svoje društvene položaje i stiču bogatstvo nauštrb građana ove zemlje. To im više ne smemo dozvoliti! Predanim radom preuzećemo vodeća položaje u društvu, a one koji su zaslužni za propast države strpaćemo gde im je mesto! Svako ko je oštetio državu i njen narod, odgovaraće pred tom istom državom i tim istim narodom.


Kada građani uvide ko je godinama radio na njihovu štetu, tada će nastupiti prave promene pomoću kojih ćemo izgraditi normalnu državu i društvo.

 


Radiša Ćeriman

Omladina Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: