Српски Покрет Двери - Лого
Search
Zašto mladi podržavaju Dveri i zašto Dveri treba više da se okrenu mladima?

Prema istraživanju koje je nedavno rađeno, među studentima najveću podršku posle SNS ima Srpski pokret Dveri.

Istraživanje objavljeno i u ovonedeljnom broju Svedoka, je pokazalo da 13,4% studenata u Srbiji podržava Dveri, dok SNS podržava 25,5% ove populacije (što je značajno manji procenat od onog koji imaju u celoj populaciji). Za nas je ovo potvrda onoga što govorimo – u Srbiji je potrebna smena političkih generacija i obrazovani mladi ljudi to prepoznaju.


Ono na šta će Dveri posebno obratiti pažnju u narednom periodu je podatak da čak 63% studenata uopšte ili uglavnom ne prati politička dešavanja. Na nama je da ličnim primerom i radom pokažemo svojoj generaciji da politika ne mora biti onakva kako su nam je nametnuli i da može i drugačije, na nama je da pokažemo da je bitno baviti se politikom jer će se u suprotnom ona baviti nama, i na nama je da pokažemo da imamo volje i snage da menjamo loš sistem.



Omladina Dveri za Vidovdan 2018. na Kosovu

Za razliku od starijih sugrađana, mladi, naročito studenti, se većinom informišu na Internetu i na alternativnim medijima i imaju priliku da se bolje upoznaju sa onim za šta se Dveri zalažu, a što ne mogu da čuju na tradicionalnim medijima. Dveri su moderna patriotska stranka koja se zalaže za zaštitu nacionalnih interesa, ali nikako na uštrb ličnih sloboda koje su mladima bitne, za ekonomsko uređenje prilagođeno 21. veku koje će obezbediti radna mesta za mlade, ali uz obraćanje posebne pažnje na socijalno-ugrožene kategorije i za uspostavljanje sistema u kome će lični kvaliteti i trud biti presudni.


Dveri pružaju podršku i podržavaju kvalitetne mlade ljude, što je pokazala i najnovija reorganizacija u Dverima u kojoj su članovi Saveta omladine i pri tom studenti osnovnih i doktorskih studija političkih nauka dobili značajna mesta u Pokretu – u Predsedništvu i na mestu direktora Informativne službe. Dveri pozivaju sve slobodoumne mlade ljude u Srbiji da se pridruže i da kroz Dveri sprovode svoje ideje, a u našem Pokretu će imati punu podršku.


 

Savet omladine Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: