Српски Покрет Двери - Лого
Search

Покрет „Одбранимо реке Старе планине“ организује протест против уништавања природе испред седишта Владе Републике Србије у Немањиној 11, у суботу 13. јуна, у 12 часова. 

       У складу са вредностима које баштини Српски покрет Двери, позивамо све грађане Србије да дођу на  протест који организују ови дугогодишњи и прекаљени борци против градње МХЕ, који су истовремено и заштитници природе и свих националних добара. Веома ценимо напоре свих слободних људи у Србији, који су храбро рекли НЕ организованом упропаштавању природе зарад личне користи неколицине корумпираних појединаца, повезаних са криминално-политичким круговима. Не можемо занемарити и небригу локалних самоуправа, као и банака, које захваљујући монструозним преварама постају ВЛАСНИЦИ РЕЧНИХ ТОКОВА.

[ngg src=“galleries“ ids=“236″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]



Данас су у Србији угрожене реке, шуме, ваздух и самим тим и сав живи свет у њима и око њих, укључујући и човека. То нам не допушта никакав компромис у борби да сачувамо сва та добра која су нам подарена на коришћење, а која смо дужни да сачувамо за будуће генерације. Било би веома мудро да у тој борби сачувамо слогу и брижљиво пазимо да својим опхођењем како међусобно, тако и према природи, ту слогу ничим не нарушимо. Српски покрет Двери је у том смислу спреман на сваки вид сарадње. Показали смо посебну озбиљност у приступу овој животној теми и формирањем Савета за заштиту и унапређење животне средине, који координира свим активностима чланова Двери у борби за здраву животну средину. Позивамо и друге политичке странке да на примерен, неупадљив начин ( без страначких обележја ) подрже све овакве протесте и све искрене борце широм Србије.

Кључне поруке Двери су преточене у Декларацију о заштити животне средине и националног блага. До финалног текста  смо и дошли заједничким снагама, консултујући се са свим удружењима грађана и појединцима који не посустају о овој борби за живот, а са којима смо заједно бранили реке од инвеститора и шуме од џелата.

Видимо се у суботу 13. јуна испред зграде Владе РС.
 

Савет Двери за заштиту и унапређење животне средине

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: