Српски Покрет Двери - Лого
Search
Sramno uvlačenje pripadnika vojske u političke manipulacije propagandne mašinerije Blerovih učenika

Reagovanje Saveta za odbranu i bezbednost Srpskog pokreta Dveri na saopštenje sa zajedničke sednice kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Klasičnom zamenom teza skreće se pažnja sa mnogo većih problema i važnijih tema:

1.       ugroženost nealbanske populacije i državnih interesa Republike Srbije na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i

2.       stvarno stanje borbene gotovosti Vojske Srbije.


Čega se boji ministar odbrane? Ko to traži državni udar, a ko ga priželjkuje?

Vrhovni komandant komanduje vojskom, vojska brani državu i narod. U Strategiji odbrane precizno su definisane njene misije:

1.       odbrana Republike Srbije od oružanog ugrožavanja spolja,

2.       učešće u izgradnji i očuvanju mira u regionu i svetu, i

3.       podrška civilnim vlastima u suprotstavljanju pretnjama bezbednosti.



A potom su i objašnjenje:

„Dodeljene misije Vojska Srbije realizuje izvršavanjem zadataka.
Odbrana Republike Srbije od oružanog ugrožavanja spolja realizuje se kroz odvraćanje od oružanog ugrožavanja, odbranu teritorije i odbranu vazdušnog prostora.

Učešće u izgradnji i očuvanju mira u regionu i svetu realizuje se učešćem u međunarodnoj vojnoj saradnji i učešćem u multinacionalnim operacijama.

Podrška civilnim vlastima u suprotstavljanju pretnjama bezbednosti realizuje se kroz pomoć civilnim vlastima u suprotstavljanju unutrašnjem ugrožavanju bezbednosti, terorizmu, separatizmu i organizovanom kriminalu i kroz pomoć civilnim vlastima u slučaju prirodnih nepogoda i tehničkih i tehnoloških i drugih nesreća.“


Protesti nezadovoljnog naroda i zahtevi za ostavkama onih koji se smatraju najodgovornijim za to nezadovoljstvo, ne mogu biti agresija. Poštovane kolege, agresiju već imamo na Kosovu i Metohiji, možda je tačnije reći – okupaciju. A evo stigli su i u severnu Kosovsku Mitrovicu. Niko od nas koji protestujemo ne sprečava vas da radite svoj posao, čak šta više mi to zahtevamo!

 


10. april 2019. godine

Nebojša Stanković, pukovnik u penziji

član Saveta za odbranu i bezbednost Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: