Српски Покрет Двери - Лого
Search
Čačak: SNS je protiv porodice

Voljom bahate većine SNS, odbačena je inicijativa Dveri za dodeljivanje sredstava za podršku čačanskim porodicama.

Nad gradom Čačkom su se nadvili tamni oblaci, ne samo usled meteoroloških prilika. Voljom bahate većine SNS, odbačena je inicijativa Dveri za dodeljivanje sredstava za podršku porodicama. Porodica, utemeljena u bračnoj zajednici muškarca i žene, je prirodna i osnovna jedinica društva, starija od svake ideologije, religije i državnog uređenja, i kao takva ima pravo na zaštitu lokalne samouprave. Smatramo da najveća opasnost sa kojom se naš grad suočava jeste upravo odumiranje stanovništva. Svaka vlast treba da postoji sa ciljem da pospeši natalitet i da zaštiti, ohrabri i pomogne porodice u odluci da imaju više dece. Prioritet pri planiranju budžeta grada treba da bude izdvajanje za pomoć i podršku porodici, što podrazumeva i reformu lokalne poreske administracije u cilju olakšica, smanjenja i ukidanja plaćanja poreza na imovinu za porodice sa više dece, posebno one koje su socijalno ugrožene.

Pitanje zaštite porodice nije pitanje za jednu političku organizaciju, niti za jedan mandat skupštine grada, gradonačelnika ili gradskog veća. Pitanje zaštite i podrške porodici, i u širem kontekstu borbe protiv negativnih demografskih trendova, je pitanje opstanka. Zato smatramo da tema zaštite porodice mora da nađe svoje mesto u lokalnoj politici i da treba formirati poseban skupštinski Odbor za zaštitu porodice. Naš dugoročni cilj je povećanje kvaliteta života bračnih parova sa decom i da naš grad postane „Grad Čačak  – zaštitnik porodice“.

Vladajuća većina u gradu Čačku još jednom pokazuje svoje pravo lice: njihovi interesi ne leže u boljitku građana Čačka, već isključivo u punjenju vlastitih džepova. U vremenu kada se u Srbiji rađa najmanje beba, kada se broj stanovnika u celoj Srbiji konstantno smanjuje, kada se napadi na porodicu vrše, kada u našem gradu ljudi sve više dižu ruku na sebe ili jedni na druge, odbacuje se inicijativa kojoj je cilj da ojača i pruži podršku čačanskim porodicama. Šta bi onda gradski čelnici prihvatili? Možda da parade homoseksualaca defiluju Čačkom, sve na čelu sa predsednicom vlade i gradonačelnikom?

Posle ove skandalozne odluke očekujemo obraćanje gradonačelnika, predsednika Skupštine i gradskih većnika. Čekamo ih da u lice građanima Čačka jasno i glasno kažu da su se 24. oktobra 2017. opredelili protiv porodica i porodične politike, a ne da više lažu narod.

 

 

Informativna služba Dveri u Čačku

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: