Српски Покрет Двери - Лого
Search
Finansijsko šikaniranje trudnica i porodilja u javnom sektoru

Tražimo da Vlada hitno nađe rešenje za nivelaciju plata trudnica i porodilja u javnom sektoru, pošto su ta sredstva već obezbeđena budžetom za 2018. godinu.

Posle ER Srbije i Vlada se odriče trudnica i porodilja, tako što zaposlene žene u javnom sektoru zbog majčinstva neće dobiti povišicu plate.


Ako Zakon o radu, Zakon o zdravstvenom osiguranju i Zakon o finansijskoj podršci porodicama ne prepoznaje ovu kategoriju zaposlenih, i isplaćuje ih u odnosu na prosek zarade u poslednjih 12 meseci, onda je država morala da pronađe neki drugi model kako bi i trudnicama i porodiljama u 2018. izjednačili status kao ostalim zaposlenim u javnom sektoru, kojima je povišena plata do 10 odsto.


Da budemo jasni. Ne postoji nikakva povišica plate. Vučić samo sada pred beogradske izbore vraća mali deo onog što godinama otima.


Dveri takođe podržavaju zahteve sindikata zaposlenih u javnom sektoru da se ovaj problem reši preko republičkog ili lokalnih budžeta ili da se uvede neki drugi vid subvencija za žene koje su se opredelile za majčinstvo, a zaposlene su u javnom sektoru.


Kada Dveri dođu na vlast majčinstvo će biti jedna od najzaštićenijih kategorija, i učinićemo sve da kroz naše ostvarive mere populacione politike, koje smo već istakli u javnosti, Srbija napokon postane država – prijatelj porodice.

 


Savet za porodicu i socijalna pitanja

Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: