Српски Покрет Двери - Лого
Search
Zahtevamo od ministra kulture da majku troje dece vrati na posao

Porodična politika nije kratkoročna novčana stimulacija koja treba da utiče da žene rađaju za novac, već kompletna promena sistema u korist porodice. Kada se promeni sistem, majka troje dece neće moći da dobije otkaz, trudnice i porodilje neće moći da dobiju otkaz.

Dramaturg, Bojana Ivanov Đorđević, majka troje maloletne dece, proglašena je tehnološkim viškom nakon pet godina rada, kao zaposlena u Narodnom pozorištu „Sterija“ u Vršcu, zato što nema odgovarajuću partijsku knjižicu.

Ne znamo kako se ovaj otkaz uklapa u kampanju za podsticanje rađanja, koju je predsednik države predstavio pre nekoliko dana i rekao da ćemo nestati kao nacija, ako ništa ne uradimo sa natalitetom?

Ovaj potez vlasti dokazuje da su Dveri u pravu kada kažu da mere same po sebi nisu dovoljne i da Vlada nije dobro pristupila rešavanju ovog problema. 

Kao prvo, rekli smo da su same mere nedovoljne, jer je suštinski problem u nezaposlenosti i u sistemu, i kao drugo, istakli smo odsustvo poverenja mladih u državne institucije.

Pitamo ministra kulture, da li je deljenje otkaza majkama koje pomažu rešavanje glavnog problema u Srbiji, a to je odumiranje stanovništva, porodična politika koju vlast sprovodi?

Kako posle ovoga mladi ljudi uopšte mogu da imaju poverenja u državu, koja majku sa troje dece otpušta, a nekvalifikovane radnike sa partijskom knjižicom zapošljava? 

Rešenje je da vlast prihvati jednu od mera koju Dveri predlažu, a to je sistemska promena, da majke sa troje i više dece imaju prednost pri zapošljavanju i da one, kao i trudnice i porodilje budu zaštićene od dobijanja otkaza.

Pozivamo prdsednika države da reaguje i utiče na ministra kulture, da se majka troje dece vrati na posao i tako na delu pokaže da mu je stalo do porodice i bolje demografske slike Srbije.


 
Savet za porodicu i socijalna pitanja
Srpskog pokreta Dveri
 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: