Novosti

Dveri: Vlada Srbije nastavlja da radi protiv interesa Srba sa KiM

Dveri: Vlada Srbije nastavlja da radi protiv interesa Srba sa KiM

Na jučerašnjoj zatvorenoj sednici Odbora za Kosovo i Metohiju Narodne skupštine, narodni poslanik Zoran Radojičić, zatražio je da Odbor preduzme konkretne mere u sprečavanju daljeg gubljenja nadležnosti Republike Srbije u korist tzv. Kosova zarad ispunjavanja ucena iz Brisela. Dveri traže hitno vraćanje pregovora o statusu Kosova i Metohije iz Brisela i EU pod ingerenciju Ujedinjenih nacija i u okvirima Rezolucije 1244 UN, gde, za razliku od Brisela, imamo saveznike u odbrani srpskih nacionalnih i ekonomskih interesa.


Zoran Radojičić je na sednici  Odbora ukazao na potrebu da se  hitno održi vanredna sednica Narodne skupštine na temu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji. Takođe, zatražio je da od Predsednika Vlade Srbije dobije odgovore u čijem interesu radi njegov gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić, koji je u Gračanici srpske kadrove počeo da zamenjuje albanskim, pa je za svog šefa kabineta postavio Fatmira Šeholija, za direktora katastra postavio je Albanku, za komandira policije postavio Albanca, za direktora javnih službi postavio Albanca, što uliva dodatnu zabrinutost i nesigurnost kod građana srpske nacionalnosti. Zatražio je i Javno slušanje na inicijativu Odbora, a na temu aktuelne situacije na KiM. Dveri smatraju da na osnovu izveštaja Kancelarije za KiM Vlade Srbije, članovi Odbora nemaju uvid u realnu situaciju u kojoj živi naš narod i sa kakvim se sve problemima u svakodnevnom životu suočava. Na Javno slušanje bi, pored predstavnika institucija, bile pozvane i organizacije i pojedinci sa Kosova i Metohije, kako bi članovi Odbora  i šira javnost saznali kakvi su realni problemi i očekivanja naroda koji živi na KiM.     Radojičić je izrazio zabrinutost i zatražio da se utvrdi činjenica da li se na teritoriji opštine Gračanica mesečno realizuje oko 150 kupoprodajnih ugovora kojima Srbi svoju imovinu prodaju Albancima. Kada na KiM imamo nekoliko desetina hiljada sudskih predmeta u vezi sa uništenom i otetom imovinom Srba po kojima niko ne postupa, sumnjamo da je zadatak Šiptara na mestu direktora katastra da maksimalno poradi na daljem otuđenju imovine Srba i da utiče na izmenu  podataka, kako potražioci svoje imovine srpske nacionalnosti ne bi dobijali neophodna i precizna dokumenta za dobijanje sporova. Informativna služba Dveri dobila je i informacije da su se predstavnici Srpske liste međusobno optuživali ko je uzeo više para za Tačijev izbor za predsednika tzv. Kosova! Pitamo Vučića da obavesti javnost ko je uzimao novac, ko je trgovao srpskim interesima i da li su i Vučić i Vulin učestovali u tome? Dveri pitaju i šta rade predstavnici Srpske liste koje kontrolišu Vučić i Vulin, i u čijem interesu rade? Dosadašnja Vučićeva politika je samo omogućila dalje zaokruživanje državnosti lažne države Kosovo. Sve što je radio bilo je u interesu Prištine, a protiv interesa srpskog naroda, Briselskim sporazumom je prihvatio zakonodavne i institucionalne okvire lažne države, a nastavlja sa ukidanjem srpskih institucija. Vučiću, navedi samo jednu jedinu stvar koju si za pet godina vlasti uradio u interesu Srba na KiM, a ne u interesu Brisela i Šiptara!  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.