Novosti

Vlast u Srbiji u panici - kako dalje u raspadnutu EU?

Vlast u Srbiji u panici - kako dalje u raspadnutu EU?

„Ima nešto trulo u državi Danskojˮ, što bi rekao Šekspir.

Prve reakcije lidera evrofanatizma u Srbiji - u rasponu od Aleksandra Vučića do Čede Jovanovića - krajnje su zabrinjavajuće. Nazvati protivnike puta Srbije u EU „idiotimaˮ i „ološemˮ - do sada je neviđeno! Očito je da se iza ovakvih reakcija krije velika nervoza i panika u redovima pristalica ulaska Srbije u EU. Po prvi put oni građanima Srbije moraju da objasne zbog čega bismo uopšte išli u Uniju koja nas neće, koja nas ucenjuje i pljačka, iz koje izlaze veliki evropski narodi?

Dveri već 10 godina govore o argumentima protiv ulaska Srbije u EU. To je do danas bila tabu tema u Srbiji. Još krajem 2007. godine prvi put smo zatražili javnu raspravu za i protiv EU, koje do dana današnjeg nema u našim medijima i političkom životu. Sada je postalo nemoguće sakriti od javnosti da EU nije tako poželjna i lepa kako je predstavljaju zagovornici evrointegracija. To smo tvrdili i pre nekoliko godina kada je Island prekinuo proces pridruživanja EU. To je bio prvi dokaz da EU ima alternativu, a Island je posle raskida sa EU i MMF-om počeo da se podiže iz krize i bankrota države. Ali tek sada kada je Velika Britanija rešila da napusti EU – građani se opravdano pitaju zašto?

„Ima nešto trulo u državi Danskojˮ, što bi rekao Šekspir. Domaći evrofanatici više neće moći da sakrivaju od građana Srbije pravu istinu o EU koja nas je opljačkala i iz Srbije za nekoliko godina otela desetine milijardi evra. Oni koji služe interesima EU u Srbiji rade protiv svoga naroda, a sada su se uplašili da je došlo vreme podvlačenja crte i podnošenja računa. Šta Srbija ima od 16 godina pridruživanja EU? Samo ucene, pritiske, pretnje, pljačku i nametanje briselskih standarda koji su protiv naših ekonomskih interesa. Domaći evrofanatici posebno su se uplašili ideje narodnog referenduma i mogućnosti da se građani Srbije izjasne šta misle o EU, jer dobro znaju da svakoga dana pada broj onih koji su za ulazak Srbije u EU, a neprestano raste broj onih koji su protiv. Ideja o zabrani narodnog izjašnjavanja je logičan put onih koji bi da nametnu volju zapadnih centara moći bez pitanja naroda, ali je takva ideja nemoguća misija.

Srbija će se veoma uskoro izjasniti o tome da li treba da idemo dalje ovim pogubnim putem u EU koji nas je toliko koštao do sada. Pre svega, o tome ćemo reći svoju reč tamo gde se odavno nije mogla čuti – u Narodnoj skupštini, i to već iduće nedelje. Pravi trenutak da se postavi ovo pitanje upravo je izbor nove Vlade Srbije koja hitno mora da preispita spoljno-političku orijentaciju Srbije. Nervoza i panika u redovima evrofanatika u Srbiji svakoga dana biće sve veća, jer je prazna priča o ulasku Srbije u EU doživela svoj krah.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   br-exit-vucic-u-panici-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.