Novosti

Vlast umesto da štiti građane, ona štiti interese banaka

Parlament Jutub

Vlast umesto da štiti građane, ona štiti interese banaka

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović govorio je danas na sednici Skupštine o nizu zakona koje je predložila vladajuća većina.

Što se tiče Predloga izmena i dopuna Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, Obradović smatra da je to još jedna kozmetička izmena koja nema nikakvu suštinu.


„Ne možete rešiti problem nasilja, ako ne ukinete nacionalnu frekvenciju televiziji „Pink“, ako ne sprečite nasilje na medijima, ako ne zaustavite promociju pogrešnih moralnih i kulturnih obrazaca. Ako u rijalitijima dajete pogrešan obrazac ponašanja, oblike fizičkog i verbalnog nasilja, kako očekujete da na stadionima imate nešto drugo?“ - upitao je Obradović.


Govoreći o ovom zakonu, Obradović je konstatovao da iza navijačkog nasilja ne stoje pravi navijači, već služba državne bezbednosti, kriminalni krugovi i političari na vlasti, koji koriste kriminalce među navijačima za obavljanje prljavih političkih poslova, a za uzvrat ih oslobađaju od krivičnog gonjenja zbog trgovine drogom, ubistava i nasilničkog ponašanja.


Povodom Zakona o lobiranju, Obradović je pitao Vladu Srbije koliko je koštalo lobističko angažovanje bivšeg gradonačelnika Njujorka Đulijanija, rumunske i britanske agencije iz 2012. I 2014, savetnika Tonija Blera i Bila Klintona i da li su oni plaćeni iz državnog budžeta, a radili za partijske interese SNS.


Što se tiče Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Obradović je pitao da li se pod ranjivim grupama podrazumevaju mladi muškarci od 18 do 27 godina sa najsavremenijim mobilnim telefonima i bankarskim karticima za neograničeno skidanje keša, koji se predstavljaju kao migranti? Da li će Vlada po direktivi iz Brisela naseliti u Srbiji više stotina hiljada migranata za koje nema mesta u EU? Da li je Viktor Orban lud što podiže zidove protiv migranata na mađarskim granicama.


Obradović se osvrnuo i na Zakon koji se tiče zaštite ličnih podataka i istakao da se Crkva buni protiv ovog zakona koji zadire u samostalnost i unutrašnju organizaciju Crkve. Njegova Svetost patrijarh Irinej je zatražio da se zakon ne odnosi na crkve i druge verske zajednice, jer je neprihvatljivo da se država meša u crkvene knjige i baze podataka o krštenima i venčanima.


Takođe, narodni poslanik Obradović je govorio o trenutno najvažnijoj temi, a to  su izmene i promene Zakona o parničnom postupku.


„Vi imate na primer problematičan kredit, ovim zakonom država omogućava da dugovi budu prodati trećem licu, najčešće najčešće stranim kompanijama, i Vi onda postajete faktički dužnički rob neke strane kompanije. Vlada umesto da štiti građane, štiti intere banaka“ – upozorio je Obradović.


Obradović je upitao ministarku pravde kada će se rešiti problem 20 hiljada porodica koje imaju kredite u švajcarskim francima i naglasio da Vlada ovim zakonom radi za bankarske monopole, interese i lopove u Srbiji.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Oliver

    Kao bankarski klijent zadužen u CHF imate moju i pored mene mnogobrojnu podršku, jedini ste koji se zalazu za rješavanje problema , naravno pored svih naših članova iz Efektive. Samo napred...

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.