Novosti

Vučić ustavorušitelj se krije iza „Žena u crnom“

Radio Slobodna Evropa

Vučić ustavorušitelj se krije iza „Žena u crnom“

Nečuveni performans koji su „Žene u crnom“ priredile na samom pragu Patrijaršije, neodoljivo podseća na još jednu Vučićevu predstavu i kršenje Ustava, a pored mržnje prema državi i crkvi ova akcija nema nikakav drugi smisao.

Da su dotične htele stvarno da obeleže Međunarodni dan akcija za žensko zdravlje zašto se nisu setile da posete neko od porodilišta u Srbiji koja su u katastrofalnom stanju ili da novac koji dobijaju za svoje delovanje doniraju u vidu moderne opreme nekoj od ginekoloških ambulanti i na taj način pokažu brigu o ženskom zdravlju.


Ustav Srbije obavezuje Vučića da čuva Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, a istovremeno zabranjuje njegovim saradnicama, „ženama u crnom“ da bilo kom građaninu Srbije osporavaju pravo na ispovedanje vere, vaspitavanje dece u skladu sa sopstvenim verskim i moralnim načelima. U članu 23. je izričito navedeno da je ljudsko dostojanstvo neprikosnoveno i da su svi dužni da ga poštuju i štite. Dakle, iako se Vučić i „žene u crnom“ sami odriču dostojanstva, a verovatnije da ga i nemaju, oni su dužni da poštuju dostojanstvo preko 90%  građana Srbije, pravoslavne veroispovesti, kojima su upućene histerične provokacije „žena u crnom“.


Poruke mržnje i gneva prema crkvi i vernicima i histerične poruke pisane kredom po ulici, samo su treći čin nove drame, koja je u Srbiji počela nesuvislim Vučićevim izlaganjem na vanrednoj sednici o Kosovu i Metohiji.


Ne znamo da li je ovaj suludi performans Vučićeva osveta Srpskoj pravoslavnoj crkvi što nema nameru da blagoslovi njegovu veleizdaju Kosova i Metohije, ili se radi samo o daljem divljanju mrzitelja Srbije, koje on tako brižljivo okuplja oko sebe, ali smo uvereni da u ozbiljnoj državi ovako nešto ne bi moglo da se dogodi.


Dveri osuđuju performans žena u crnom, iako su one same potpuno marginalne, bez Vučićeve i sopstvene mržnje prema Srbiji, one prosto ne postoje. Vučić preko njih očito želi da otera iz Srbije ostatak pristojnog sveta.


 Otuda i tolika mržnja i prema Dverima, kao zdravoj, perspektivnoj snazi Srbije. Spokojstvo i upornost koje Dveri poseduju, a koje neminovno vodi rušenju režima, nerešiv su problem za ustavorušitelja.

 


Ženska snaga Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.