Novosti

Zahtevamo održavanje referenduma o NATO-u kad i vanredne izbore

Zahtevamo održavanje referenduma o NATO-u kad i vanredne izbore

Pozivamo vladu Republike Srbije ili poslanike Skupštine Republike Srbije da u skladu sa odredbama člana 108. Ustava Republike Srbije, pre raspuštanja skupštine radi vanrednih izbora, donesu odluku referendumu i sa parlamentarnim i vanparlamentarnim političkim subjektima usaglase referendumsko pitanje.

Srpski pokret „Dveri“ smatra da se „puzeći“ ulazak naše zemlje u NATO mora prekinuti te da se svim građanima Srbije mora dati prilika da se izjasne o ovom, nesumnjivo, značajnom pitanju od koga ne zavisi samo spoljnopolitička orjentacija već i ukupni vrednosni sistem celog društva. Zbog toga zahtevamo da se u danu održavanja vanrednih izbora za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, organizuje i referendum na kome bi se građani Srbije neposredno izjasnili o ovom pitanju i čiji bi rezultat obavezivao svaku novoformiranu vlast na aktivnosti u skladu sa odlukom građana. Pozivamo vladu Republike Srbije ili poslanike Skupštine Republike Srbije da u skladu sa odredbama člana 108. Ustava Republike Srbije, pre raspuštanja skupštine radi vanrednih izbora, donesu odluku referendumu i sa parlamentarnim i vanparlamentarnim političkim subjektima usaglase referendumsko pitanje.   ne-u-nato   U slučaju da naš zahtev ne bude uvažen, pokrenućemo postupak za prikupljanje potrebnog broja potpisa radi raspisivanja referenduma u skladu sa odredbama člana 10. Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi ali će svi eventualni troškovi koji iz toga budu proizašli samo pokazati da vlast ima nameru da izbegne izjašnjavanje građana i nastavi politiku koja je u suprotnosti sa stavovima većine građana Srbije. U svakom slučaju, ako režim osujeti raspisivanje referenduma koordinirano sa vanrednim izborima, ističemo da će predstojeći izbori imati nesumnjivo referendumski karakter, a da će sustinsko pitanje ovih izbora biti: ili Srbija ili NATO. Kada nakon predstojećih izbora predstavnici Dveri budu izabrani za narodne poslanike Narodne skupštine, nastaviće da zastupaju ove stavove.   Informativna služba Dveri
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.