Novosti

Zaštititi i podržati i profesionalnu i porodičnu orijentaciju žena u Srbiji

Zaštititi i podržati i profesionalnu i porodičnu orijentaciju žena u Srbiji

Narodni poslanik Dveri, Marija Janjušević, komoderirala je radnom grupom pri Četvrtoj Nacionalnoj konferenciji Ženske parlamentarne mreže na temu: Ženski savezi u borbi za bolji položaj žena. Predsednik PG Dveri pratio je aktivnosti ŽPM i podržao rad ovog neformalnog tela Narodne skupštine i izneo svoje kritičko mišljenje o položaju žena u srpskom društvu.

Predsednik Dveri, Boško Obradović, podržao je rad Ženske parlamentarne mreže pri Narodnoj skupštini i pratio rad plenarnog dela konferencije.   77-bosko-obradovic-ucesce-dveri-zenska-parlamentarna-mreza-2016-11-04   Obradović je istakao da savremenu srpsku ženu treba zaštititi pre svega u segmentima uspostavljanja podjednakih radnih uslova i primanja u odnosu na muškarce, sprečiti svaku vrstu diskriminacije i nasilja nad ženama na poslu i u porodici, ali pre svega zaštititi žene i podržati žene kao supruge, majke, porodilje - kao one koje su temelj srpske porodice. Obradović se kritički osvrnuo na lažne priče o tzv. rodnoj ravnopravnosti i forsiranju feminizma kao vrednostima koje nisu utemeljene u istinskoj borbi za boljitak žena u društvu, smatrajući ih ispraznim.   76-marija-janjusevic-ucesce-dveri-zenska-parlamentarna-mreza-2016-11-04   Narodni poslanik Dveri, Marija Janjušević, član Ženske parlamentarne mreže, komoderirala je radnom grupom pri Četvrtoj Nacionalnoj konferenciji Ženske parlamentarne mreže na temu „Ženski savezi u borbi za bolji položaj žena“. U radu konferencije učešće su uzele i odbornice Dveri, dr Aleksandra Aksentić, Radmila Vasić i Danijela Perišić. Nakon završetka konferencije u Domu narodne skupštine u centrali Dveri održan je sastanak Ženske snage Dveri, kojim je predsedavala narodni poslanik Marija Janjušević, a prisutnim članicama pokreta obratio se i predsednik Obradović.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri     90-zene-dveri-zenska-parlamentarna-mreza-2016-11-04

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.