Novosti

Zašto parlament ne može da oda počast srpskim žrtvama u Prvom svetskom ratu

Parlament Jutub

Zašto parlament ne može da oda počast srpskim žrtvama u Prvom svetskom ratu

Miladin Ševarlić iz poslaničke grupe Dveri izjavio je danas da nije želeo da izaziva incidente unoseći reprodukciju slike „Plava grobnica”, ali da ne može da razume zašto parlament ne može da oda počast za 1.250.000 žrtava Kraljevine Srbije u Prvom svetskom ratu.

„To je nedopustivo. Ko se stidi pobede u Prvom svetskom ratu ili zaista toliko moramo da saginjemo glavu pred onima koji su bili okupatori za vreme Prvog svetskog rata”, upitao je Ševarlić na konferenciji za novinare.


On je istakao da ne želi incidente već da se Srbija prema srpskim žrtvama dostojanstveno ophodi, prenosi Beta.


„Čega se mi to stidimo, odbrane zemlje ili izdaje zemlje”, upitao je Ševarlić.


On je kazao i da je profesor Univerziteta u Beogradu i da zna šta je akademsko ponašanje, kao i da je sliku hteo da iznese iz sale pošto postavi pitanje zašto nije održana Svečana sednica parlamenta povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata.Info služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.