Autorski tekstovi

Zašto sam za ulazak Dveri u Savez za Srbiju

Zašto sam za ulazak Dveri u Savez za Srbiju

Baviti se politikom znači i preuzeti odgovornost. Danas nije dovoljno imati sjajan politički i ekonomski program, okupiti poštene ljude oko jedne ideje... i izaći na izbore. Potrebno je mnogo više.

U mraku današnjice, u borbi protiv primitivizma, šunda i kiča, u borbi sa Srbijom rijalitija i nemorala, sa Srbijom mraka, pod konstantnom pretnjom i pritiskom vlasti i njihovih sledbenika, potrebno je udružiti se i delovati. Nemamo više vremena za gubljenje, jer još nekoliko godina ove vlasti i više neće biti Srbije. Nećemo imati za koga da se borimo i kome da govorimo svoje programe i ideje.


Srbiji je potreban opšti preporod. U svim oblicima društvenog života. Ne samo u politici i ne samo u zaustavljanju štetnog puta ka EU i Nato. Potrebno je promeniti sve. Pamtim moju Srbiju, koja je bila zemlja vrednih i vedrih, poštenih ljudi. U mojoj zemlji biti učitelj, bilo je plemenito zanimanje, vredno divljenja i poštovanja. Koliko je samo dece vredno učilo da bi postali lekari, inženjeri, sudije, pravnici... Danas biti obrazovan i kulturan je jeres, a mladi uče sa jednim ciljem: da odu odavde. Moja zemlja je bila zemlja radnika i seljaka, koji su mogli živeti od svog rada. Danas smo zemlja poniženih kojima se i pravo na život uskraćuje.


Za Srbiju na putu nade, valja se boriti. Za Srbiju mladih i dostojanstvenih mora se i trpeti. Zato u Savezu moramo prihvatiti naše razlike i ujediniti se u postizanju cilja, a cilj nisu mandati. To mogu tvrditi ljudi bliski vlasti, jer „kakve su ti misli - takva su ti dela”. Cilj je opšti preporod i promena sistema na svim nivoima. Zbog tog cilja, možemo i moramo zajedno. A kad Srbiji svane i stvore se uslovi za poštene izbore, eto nas na svojim pozicijama, pa kako nam narod kaže.


 

Dragana Pejić-Ranđelović,

Član Predsedništva Dveri

U Pirotu, 03.08.2018.god.


(naslovna foto: Tanjug / Tanja Valič)

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Dragana Pejić-Ranđelović

Dragana Pejić-Ranđelović, rođena 25.01.1969.god. U Pirotu. Živi radi u rodnom gradu. Diplomirani ekonomista, direktor GID “Pi-press”doo.


Od 13-e godine bavi se šahom, najpre kao igrač, a poslednjih godina kao sudija i trener mlađih kategorija. Nosilac međunarodnih titula Fide-majstor i Fide-sudija.


Predsednik Saveta za sport Srpskog pokreta Dveri.