Novosti

Zaustavićemo urbanistički haos i isplanirati razvoj grada

Zaustavićemo urbanistički haos i isplanirati razvoj grada

Problemi urbanizma su brojni: „investitorski urbanizam“ to jest prekrajanje urbanističkih planova po volji velikih i često sumnjivih investitora, nepoštovanje elementarnih normi vezanih za namenu i način korišćenja površina, nepostojanje kodeksa gradnje i trajno narušavanje ambijentalnih celina, fizičko, vazdušno i zvučno zagađenje od strane zaštićenih vlasnika lokala za noćni provod, otimanje zelenih površina i zaziđivanje Beograda..., - samo su neki od urbanističkih problema koje je istakao Zoran Bogdanović, kandidat za gradskog odbornika na listi Dosta je bilo i Dveri.

Osim otklanjanja svih ovih problema, potrebno je isplanirati razvoj Beograda.


U milionskom gradu kao što je Beograd, prazan prostor (park, trg, široki bulevar, priobalje, obodne šume i izletišta) je veoma važan. Objekti moraju da čine harmoničnu celinu sa okolinom. Beograd ima i suviše malo trgova, parkova, rekreativnih zona, šuma. Tome treba dati maksimalan značaj pri planiranju razvoja grada.


Hoćemo grad u kome su u najvećoj mogućoj meri uklonjene fizičke barijere koje onemogućuju kretanje osobama sa posebnim potrebama, starijim osobama, osobama sa bebama i malom decom.


U gradu nema dovoljno prostora za decu, i nema dovoljno mesta za ljude koji nemaju gde da borave pa su, živeći na ulici u nehigijenskom uslovima, izloženi bolestima i hirovima vremena i drugih ljudi.


Hoćemo da imamo slobodan pristup obalama reka koje su zagušene raznim splavovima, pontonima i plutajućim objektima sumnjive namene. Nije neprihvatljivo da postoje splavovi, ali mora da se odredi mesto, dimenzije, izgled, funkcija i njihov maksimalan broj.


 

Gradska organizacija Dveri Beograd


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.