Божићне акције Женске снаге Двери

Божићне акције Женске снаге Двери

Жене из Двери су уз помоћ сабораца и симпатизера успеле да окупе добре људе и добре идеје и организују низ Божићних добротворних акција.

Помоћ у роби, у укупној вредности од око 55.000 динара, уручена је у пет домова са троје и више деце у Младеновцу, Белој Цркви и Крагујевцу. Удружењу родитеља деце са Дауновим синдромом у Сремској Митровици уручиле су 14 Божићних пакетића, с љубављу направљених тако да буду прилагођени њиховим потребама. Жене из Женске снаге Двери Младеновац старале су се о болесницима у оближњој бањи, којима је помоћ била неопходна.

 

 

Циљ свих спроведених акција био је пре свега подршка породицама у материјалном погледу и охрабривање родитеља за даљу борбу у очувању породичних вредности и здравог одгоја све наше деце, усмеравање пажње јавности на најважније проблеме нашег друштва, подсећање  на радост дељења и даровања.

 

 

Двери су током свог 18- годишњег постојања велику пажњу посвећивале хуманитарном раду, који није запостављен ни у најновијој фази политичког деловања Покрета. Поред помоћи коју чланови Двери сами обезбеђују, Срби из расејања, али и домаћи привредници  који желе да помогну, веома често указују поверење управо Дверима да помоћ директно доставе онима којима је то најпотребније.

 

 

Велику наду у бољу будућност Србије даје нам управо атмосфера коју затичемо на терену, спремност људи најразличитијих материјалних могућности да се укључе у добротворне акције у  оквиру својих могућности, захвалност оних који дарове примају и узвраћају друштву својим трудом да унапреде квалитет живота своје породице по свом најбољем знању и умећу и нису немарни према посвећеној пажњи.

 

 

Србија је и даље земља вредних, осећајних људи спремних да раде, сарађују, помажу и примају помоћ отвореног срца, савесних и одговорних. То што су они често тихи и мало видљиви у јавности, не значе да су у мањини. Част нам је када добијемо прилику да проговоримо и у њихово име.

 

Женска снага Двери

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0