Novosti

Zoran Radojičić: Rešiti pitanje načelnika Generalštaba

Zoran Radojičić: Rešiti pitanje načelnika Generalštaba

„Pismom Vojnog sindikata Srbije narodnim poslanicima zahteva se hitno uspostavljanje zakonitosti, otklanjanje negativnih posledica po operativnu sposobnost vojske i rešavanje statusa načelnika Generalštaba Vojske Srbije“ – rekao je Zoran Radojičić.

„Dosadašnji načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, navršio je 58 godina života što po zakonu znači da po sili zakona odlazi u penziju.“ – rekao je poslanik Dveri na konferenciji za medije i dodao da bi to značilo da sve što potpiše u ovom periodu nije zakonito, te da je potrebno rešiti tu situaciju. Kako ističe postoji mogućnost da se generalu Dikoviću produži funkcija, ali je potrebno da ministar odbrane uputi zahtev predsedniku što nije učinjeno.


On je pozvao da se ovo pitanje što pre reši s obzirom na važnost funkcije načelnika Generalštaba Vojske Srbije i imajući u vidu da je i mesto zamenika načelnika Generalštaba već duže vreme upražnjeno.


 

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.