Novosti

Zoran Radojičić u „Centru“: Srbija između NATO i ODBK saveza

Zoran Radojičić u „Centru“: Srbija između NATO i ODBK saveza

Zoran Radojičić, narodni poslanik i predsednik Saveta za odbranu i bezbednost Srpskog pokreta Dveri i Aleksandar Radić, komentator i vojnobezbedonosno-politički analitičar u razgovoru sa gl. odg. urednikom Srbin.info, Dejanom Petrom Zlatanovićem, analizirali su trenutno vojno bezbedonosno stanje u Srbiji, srpskim zemljama na Balkanu i državama u susedstvu.


Tokom debate govorilo se da li treba da se Srbija okrene pre svega Rusiji, stav koji je zastupa narodni poslanik Radojičić ili da nastavi svoj put ka EU i NATO paktu, stajalište analitičara Radića, odnosno kad i u kom obimu će rusko ili NATO naoružanje da modernizuje Vojsku Srbije, kao i da li je potrebno da se za srpsku vojsku iz Belgije uvozi NATO puška pored istih takvih oružja koje proizvodi srpska vojna industrija.


U debati se i analiziralo da li su mogući novi sukobi i ratovi na Balkanu zbog težnje Albanaca da stvore Veliku Albaniju i zbog ulaska Crne Gore u NATO pakt, kao i o tome šta se stvarno dešava u Siriji i da li sirijski građanski rat može da prouzrokuje pogoršavanje bezbedonosne situacije u srpskim zemljama, Balkanu i donjem Podunavlju.


Takođe, g. Radojičić je kao član zvanične delegacije države Srbije, pre par nedelja, boravio u Siriji, te je u emisiji „Debate” izneo svoje lične utiske o Bašaru Asadu, sa kojim je imao prilike da se sretne i o zaraćenim stranama koje su akteri građanskog rata u toj zemlji.


Razgovor je snimljen u prostorijama medijske kuće „Centar”, (Zgrada „Borbe”, Trg Nikole Pašića 7, Beograd);


 


Izvor: Centar
Objavio: Srbin.info
Podeli vest: