Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri na Kosovu i Metohiji

Delegacija Srpskog pokreta Dveri, koju su činili potpredsednik Pokreta Marko Pušica, narodni poslanik Zoran Radojičić i član Predsedništva Zoran Pavlović, 26. avgusta je posetila Kosovo i Metohiju i razgovarala sa kosovsko-metohijskim Srbima.


Srbi u južnoj pokrajini su u teškoj poziciji. Sa jedne strane su pritisci samozvane vlasti u Prištini da se potpuno podvrgnu njihovoj kontroli, a sa druge strane trpe pritisak od strane Srba lojalnih beogradskim vlastima.


Predstavnici Dveri su obavestili Srbe da će se naš Pokret i dalje zalagati za odbranu Kosova i Metohije u sastavu Srbije, da će stalno tražiti u Skupštini i van nje da se ponište protivustavni briselski sporazumi i da se pitanje južne srpske pokrajine vrati u okrilje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.


Dveri su nastale na Kosovskom zavetu i pitanje Kosova i Metohije predstavlja centralnu tačku programa Pokreta. Smatramo da je odbrana države najznačajnija politička tema danas, i sve svoje snage ćemo usmeriti u tom pravcu.


Dveri smatraju da je pitanje južne pokrajine jedino rešivo nakon smene vlasti u Beogradu, koja je svojim postupcima dodatno pogoršala međunarodnu poziciju Srbije i položaj preostalih Srba na Kosovu i Metohiji.  


Delegacija Dveri je posetila i manastir Sokolicu, srednjovekovnu zadužbinu srpske vlastele.


 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: