Српски Покрет Двери - Лого
Search

Политички Савет

Српски покрет Двери

Политички савет је саветодавни орган Покрета који разматра стратешка и актуелна политичка питања од значаја за деловање Покрета. Чланови Политичког савета не морају бити чланови Покрета. Све чланове и председника Политичког савета бира Председништво Покрета. Надлежност и начин рада Политичког савета утврђују се правилником који доноси Председништво Покрета.

Председник Политичког савета Двери је проф. др Александар Липковски.

Заменик председника Политичког савета Двери је проф. др Владимир Димитријевић. Владимир Димитријевић рођен је 1969. године у Чачку, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је, са просеком 9,37 на групи за Српски језик и књижевност са општом књижевношћу Филолошког факултета Универзитета у Београду 1994. године (код ментора професора др Новице Петковића, са темом о есејистици Момчила Настасијевића), а магистрирао на Катедри за српску књижевност 20. века 2010. године. Докторирао је 2016. године, ца радом под насловом „Владимир Вујић као књижевник, критичар и полемичар у контексту књижевних процеса између два светска рата”, пред комисијом у саставу: проф. др Јован Делић (ментор), проф. др Милан Радуловић, др Драган Хамовић.

Књиге је објављивао у издавачким кућама: „Светигора”, Православна мисионарска школа при храму Светог Александра Невског у Београду, Задужбина манастира Хиландара и другим, као и у издавачким кућама „Лио” (Горњи Милановац), „Легенда” (Чачак), „Романов” (Бањалука), „Бели анђео” (Шабац), „Очев дом” (Београд), „Православни пут” (Ариље), „Цатена мунди” (Београд), „Жагор” (Београд), „Ривел Ко” (Београд), итд.

Александар Липковски

Проф. др Александар Липковски

Др Владимир Димитријевић

Мр Драган Крсмановић

Милослав Самарџић

Avatar image 1

Проф. др Јасмина Вујић

Avatar image 1

Мирослав Крстић

Avatar image 1

Предраг Симић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: