Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović Šarčeviću: Zakoni su vam takvi da imate protest prosvetara 28. septembra.

Ministre, ceo Zakon donosite da biste postavili 2.000 partijskih SNS direktora! – istakao je predsednik Dveri.


Na današnjoj raspravi u načelu o Zakonima o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakona o visokom obrazovanju, predsednik poslaničke grupe Dveri uočio je  da oba predloga koja se danas nalaze na dnevnom redu, pokazuju istu negativnu tendenciju kontrole kompletnog obrazovanja iz jednog centra moći, od Aleksandra Vučića, preko medijskog tajkuna Željka Mitrovića do Mladena Šarčevića.


 „Uzmimo za primer rešenje po kojem članove Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje bira Vlada. Smatramo da je ovo jasan primer pokušaja sprovođenja totalitarne političke kontrole ovog izuzetno važnog, i u sistemu našeg obrazovanja, najvišeg tela. 




Sad ćete Vi, Ministre, da postavljate sve direktore sa spiska koji će Vam dostavljati centrala ili predsedništvo SNS-a.


Smatram da je dosta vladavine kadrova iz privatnog školstva i Soroševog fonda, što predstavlja spregu vlasti, privatnog sektora u školstvu i Soroša, poput Žarka Obradovića, Tinde Kovač Cerović, Srđana Verbića, Muamera Zukorlića i Vas. Gde su državni kadrovi da upravljaju ministarstvom prosvete, pitam Vas?


Protivimo se promociji rodne ravnopravnosti i seksualne orijentacije, kao i povratka seks-paketa, koji kažu da je porodični dom najopasnije mesto u modernom društvu.



(foto Aleksandar Bačlija)

Dualno obrazovanje je neostvarljivo u Srbiji, jer su naprednjaci uništili domaću privredu.


Nerešavanje statusa veroučitelja i produžetak diskriminacije ovih ljudi, koji ni posle 15 godina ne mogu da se zaposle za stalno,  je jasan pokazatelj smera u kojem ide versko obrazovanje u Srbiji.


S obzirom na sve navedeno, jasno je da Dveri ne mogu i neće podržati ovaj Predlog zakona, a šta prosvetni radnici misle o zakonima Ministar će videti na prvom narednom protestu koji je zakazan za 28. septembar.“ – završio je Obradović.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri




 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: