Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Bratsko slovo ambasadora Čepurina na kraju mandata

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je prijatelj Srbije i njegove reči o Srbiji, Rusiji, Ukrajini, Hojt Jiu i delu srpske opozicije doživljavam kao dobronamerni i bratski savet na kraju mandata.

Ne vidim ništa sporno niti loše u izjavi Nj.E. ambasadora Ruske Federacije G.Aleksandra Čepurina da je Hojt Jiu, kao nižerazrednom diplomati, data prevelika pažnja, a da je deo opozicije išao da se žali na Vladu, a naišao na antisrpski stav. Šta više, doživljam je kao zavetno, bratsko slovo prijatelja srpskog naroda na kraju mandata.

Ne sećam se da je neki američki diplomata dolazio u Srbiju u novijoj istoriji, a da nije imao antisrpske stavove. Zato Dveri nisu, niti će se odazivati na sastanke sa nižerazrednim kuririma američke administracije, za koje ne znamo ni koga predstavljaju, niti čije interese zastupaju. Sigurni smo samo da nisu ni interesi američkog ni srpskog naroda.

Kad je reč o spinovanju mog tvita po ovom pitanju od strane Mitrovićeve SNS agitprop-mašine – RTV Pinka, sam ambasador Čepurin,koji je ozbiljan diplomata sa velikim iskustvom izjavio da je reč o delu opozicije koja je išla na sastanak sa Hojt Jiem da se žali na Vladu. I zaista u Srbiji postoji opozicija koja bi radila u interesu Zapada isto kao i trenutna Vučićeva vlast.

Zato postoje Dveri koje su prava opozicija i prava alternativa i sadašnjem i bivšem režimu, koja će to promeniti, a odnose Srbije i Ruske Federacije dići na mnogo viši nivo od trenutnog, počev od davanja diplomatskog statusa ruskim humanitarcima u Nišu, preko vojno-bezbednosne i kulturne saradnje, obustavljanjem daljih evro-atlanskih integracija Srbije, do realnog iskorišćenja Bescarinskog trgovinskog sporazuma između Srbije i Rusije na korist ekonomija obe zemlje.

Zato pozdravljam Nj.E.ambasadora Čepurina i želim mu puno uspeha na ličnom i poslovnom planu nakon završetka mandata u Srbiji. Pamtićemo ga kao vrhunskog i odmerenog diplomatu i iskrenog prijatelja srpskog naroda i države Srbije.



Boško Obradović

predsednik Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: