Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri predale Porodičnu deklaraciju skupštini AP Vojvodine

Srpski pokret Dveri, predao je danas skupštini AP Vojvodine, Porodičnu deklaraciju, u kojoj su ponuđena konkretna rešenja za bolji život porodica u Vojvodini.

„Porodična politika Dveri podrazumeva konkretne i održive mere koje građanima Srbije pružaju zaštitu i nadu da se može uspešno stati na kraj negativnoj stopi prirodnog priraštaja. Mi smatramo da je besmisleno voditi bilo kakvu dugoročnu politiku ako u prvom planu nije rađanje dece, kojih se u 2016. rodilo najmanje u poslednjih 100 godina. 




Mi želimo da demografsku sliku Srbije popravljamo porodičnim merama, a ne naseljavanjem migranata, kako nam predlaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 


Sama porodična deklaracija  koju predajemo danas predstavlja niz konkretnih predloga koji u veoma kratkom roku mogu dati rezultate, a ne zahtevaju dodatna ulaganja” – rekla je Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri.




„Danas sam došao sa svojom suprugom i decom, da kao predsednik Saveta za porodicu Srpskog pokreta Dveri, pošaljem nedvosmislenu poruku da su porodica i rađanje najveći nacionalni i ekonomski resurs. Srbija umire, svake godine nas je 35 hiljada manje, plus 60 hiljada koji napuste zemlju, sa željom da se nikad ne vrate. Dveri žele to da spreče.




Ističem da depopulacija predstavlja najveću opasnost za dugoročni opstanak naroda i države. Prioritet rada Pokrajinske skupštine i Vlade AP Vojvodine stoga mora biti sistematsko i sveobuhvatno rešavanje ovog problema kroz sprovođenje pro-porodične i pro-natalitetne politike, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, uzimajući činjenicu da u Vojvodini živi preko 25 etničkih ili nacionalnih zajednica“ – zaključio je Radoš Pejović.


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: