Српски Покрет Двери - Лого
Search
Gordana Marinković Savović: Skupo, skuplje, najskuplje

Možda bi pravi slogan za ovu vlast umesto Brže, jače, bolje, bio Skupo, skuplje, najskuplje.

Naime, na Vidovdan je održana šesnaesta sednica Opštine Požega koja je pokazala tačnost ove tvrdnje. Jedna od tačaka je bio i završni račun vladajuće većine u Požegi, predvođene SNS-om za 2017. godinu. Milionski iznosi potrošeni na putovanja, razne materijale, fotografije, plate zaposlenih snsovaca, ali vladajuća većina u tome ne vidi ništa sporno. Da nije baš tako videlo se i negde početkom maja kada je vlast u Požegi bila na crnoj listi predsednika IO Srpske napredne stranke, kao jedan od odbora koji ne rade dobro. Tresla se gora rodio se miš. Kako nema kadra koji bi mogao da zameni postojeće, ostala je ista garnitura na vlasti. Predsednica skupštine stručna za sve i isti takav predsednik opštine. Pa kome treba bolje? Bolje i nema, a ni skuplje.


Na predlog Dveri da Požega postane opština prijatelj porodice i usvoji Porodičnu deklaraciju Dveri, kao i u mnogim drugim gradovima i opštinama i u Požegi nije bilo sluha za ovako nešto, a svaki novi demografski izveštaj ove opštine je porazan. Ipak, ovim pitanjem vlast se ne bavi, kao ni  potrebom da opština dobije logopeda u dečjem vrtiću ilu Domu zdravlja, pravdajući ovo još jednim lošim zakonskim rešenjem  da opštine ispod 50.000 stanovnika nemaju pravo na logopeda. Zato sve opštine imaju pravo na nameštene tendere, u čemu ni Požega ne zaostaje, na pokušaje kupovine nelegalnih objekata, na zaduživanje opštine raznim kreditima, kupovinu i finansiranje lokalnih medija koji se pretvore u partijska glasila vladajuće stranke i slično.


Gde je rešenje i ima li ga? Građansko nezadovoljstvo se videlo na nekoliko protesta koji su trajali u Požegi od februara ove godine. Bunt i revolt građana koji ne pristaju na ovakvu vlast bio je i medijski propraćen i podržan na razne načine. Ipak, suštinski se ništa nije promenilo. Promene se dešavaju na izborima. Pre toga su potrebne smislene, udružene i zajedničke akcije svih onih koji vide kuda nas ovakva vlast vodi. Predlaganje rešenja i planova razvoja i strategija sa jasnim ciljevima. Nije dovoljno biti protiv, jer već imamo vlast koja je na taj način došla, potrebno je da vidimo za šta smo, podvući crtu i krenuti odlučno dalje. Jer nije najgore to što jedna vlast može da uradi sa novcem, već šta može da uradi sa našom budućnošću i budućnošću naše dece.


 

Gordana Marinković Savović

Član Predsedništa Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: