Српски Покрет Двери - Лого
Search
Da li je istina da će se prosvetarima koji štrajkuju ipak smanjivati plate?

Marija Janjušević je istakla da iako je ministar Šarčević juče obećao da prosvetari koji štrajkuju neće biti kažnjeni informacije koje danas dolaze sa terena govore suprotno.

Ona je pitala da li je tačno da je danas u škole širom Srbije stigao dopis Ministarstva prosvete u kojem se predviđa finansijsko kažnjavanje svih prosvetnih radnika koji učestvuju u štrajku.


„I da li je tačno da su predstavnici policije započeli proveru na terenu, kako bi precizno utvrdili koje škole i koji prosvetni radnici štrajkuju, što je pritisak samo po sebi?“ – pitala je Janjušević.


Marija Janjušević je pozvala ministra prosvete da što pre odgovori da li su ove informacije koje je dobila iz pojedinih opština tačne.


„Ako je to stvarno tako došli smo u situaciju da država otvoreno vrši odmazdu nad onima koji protestuju kao što je urađeno i pre neki dan kada je ministar Lončar kaznio 700 mališana u Rušnju zbog protesta njihovih roditelja, tako što im je pedijatar na raspolaganju samo po dva sata dnevno u ranim jutarnjim satima.“ – rekla je Janjušević.


Štrajk prosvetnih radnika širom Republike Srbije traje od samog početka tekuće školske godine, a razlog su neadekvatni platni razredi. Nedopustivo je da ova vlast odvaja sredstva za dodeljivanje zemljišta i izgradnju kuća za migrante u Kragujevcu, o čemu su danas izvestili mediji, a nema sredstava za poboljšanje položaja prosvetnih radnika.


 

Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: