Boško Obradović: Zajedno smo jači i možemo da se suprostavimo vlasti

Boško Obradović za Kurir: „Mi želimo da vratimo normalan život u Srbiju koga više nema i da zaustavimo odlazak naše dece u inostranstvo.“

1. Da li su izbori u Lučanima prvi na kojima nastupa Savez kao organizacija? Šta očekujete od tih izbora?

Lokalni izbori u opštini Lučani, koji nas očekuju do kraja godine, biće prvi izbori u Srbiji na kojima će se pojaviti Savez za Srbiju, kao novoformirani, najveći opozicioni blok na srpskoj političkoj sceni u poslednjih 15 godina. Zajedno smo jači i možemo da se suprotstavimo vlastima. Na lokalnim izborima u Lučanima po prvi put pratićemo regularnost izbora od prvog trenutka, na dnevnom nivou, i ovo će biti veliki test da li u Srbiji uopšte više ima fer i poštenih izbora.

 


2. Zašto ste za otvaranje prve kancelarije Saveza izabrali baš selo Kotraža kod Guče? 

– Kotraža je najvažniji poljoprivredni centar Dragačeva i poslednjih godina se izdvaja kao važno opštinsko središte uz Lučane i Guču. To je i biračko mesto gde su se pre četiri godine seljaci prvi put u Srbiji otvoreno suprotstavili SNS batinašima koji su došli sa strane da im prete. Zato smo tu otvorili prvu kancelariju Saveza u Srbiji i započeli kampanju za nastupajuće izbore. 

 


3. Šta su ključne poruke Saveza glasačima? Šta je to što vi nudite? 

– Mi želimo da vratimo normalan život u Srbiju koga više nema i da zaustavimo odlazak naše dece u inostranstvo. Hoćemo da sprečimo rasprodaju naših rudnih bogatstava, poljoprivrednog zemljišta i rečnih tokova. Hoćemo da pare iz državnog budžeta idu domaćim a ne stranim privrednicima. Donećemo Zakon o ispitivanju porekla imovine i uvesti specijalnog tužioca za korupciju. 

 


4. Kako ste doživeli negodovanje poslanika DS da im Vi budete koordinator u Skupštini?

– Ja sam jedan od koordinatora poslaničkih grupa Saveza u Skupštini zajedno sa Sandom Rašković Ivić iz Narodne stranke i Goranom Ćirićem iz DS. Nastavljamo skupštinski rad kroz svoje samostalne poslaničke klubove, ali ćemo sarađivati oko svih tema koje su ušle u zajedničku programsku platformu Saveza u 30 tačaka. 



Izvor: Kurir