Boško Obradović: Da li je Vučić odobrio zastavu tzv. Kosova na svečanosti u Franscuskoj?

Predsednik Dveri je danas u Skupštini pozdravio postupak fudbalera Nemanje Matića i poželeo brzo ozdravljenje narodnom poslaniku Đorđu Milićeviću.

Predsednik Dveri je postavio pitanje ministru Stefanoviću u vezi sa incidentima u selu Rakita gde je pre neki dan privatno obezbeđenje investitora koji gradi MHE napalo meštane, koji su protestovali protiv izgradnje MHE, a policija nije reagovala.


„Ministar Trivan je rekao da je izgradnja MHE horor, a ja ponovo pitam kada će Vlada zaustaviti ovaj horor i kada će ministri ozbiljno shvatiti ljude iz udruženja Odbranimo reke Stare planine?“ – pitao je Obradović.


Obradović je pitao predsednika da li je Srbija predložila ili odobrila da se lažna država Kosovo nađe na svečanosti u Parizu povodom primirja u Prvom svetskom ratu i da li bi bez dozvole Srbije ova zastava mogla da se nađe na Notr Damu. „S obzirom da je Ivica Dačić rekao da Srbija neće da uputi protestnu notu ovim povodom, očigledno je da naša vlast podržava ovako nešto, što je skandalozno. Da li iza ovoga stoji plan da u Parizu Aleksandar Vučić i Hašim tači proglase početak plana o razgraničenju?“ – istakao je predsednik Dveri


On je tražio od predsednika Narodne skupštine da mu dostavi sve podatke o veštački i protivzakonito raspisanim izborima u Kuli, Kladovu i Doljevcu. „Zanima me kada su predsednici opština podneli ostavke, da li su njihove ostavke verifikovane u lokalnim parlamentima, da li je prošao zakonski rok do raspuštanja lokalnih skupština i kada je Vlada Srbije uvela privremene organe vlasti i svi ostali detalji“ – rekao je Obradović.


Predsednik Dveri se osvrnuo i na izbore u Lučanima i pitao zašto SNS opet deli građane Lučana. „U naziv liste ste stavili Aleksandra Vučića kao kanidata za predsednika opštine i ponovo podelili opštinu na Lučane. Kako to da nijedan poverenik SNS, niti Slobodan Jolović, niti Aleksandar Pajović nije na listi SNS? Zar se vi to stidite svojih ljudi? Ali se ne stidite da na listu u prvih 20 kandidata stavite 15 Jolovićevih ljudi?“ – pitao je on i tražio da mu se odgovori šta je bilo sa krivičnom prijavom koja je podneta protiv Slobodana Jolovića 2012. godine i zašto od 20 miliona dinara izdvojenih za poljoprivredu u opštinskom budžetu je potrošeno samo 2 miliona, a malinari nisu videli ni dinar.


„Kako će Dragačevski poljoprivrednici da ulože u novu poljoprivrednu sezonu“ – pitao je Obradović.


 

Info služba Dveri