Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Da li je tačno da je zemljište PKB-a prodato po enormno niskoj ceni?

Na vanrednoj konferenciji za novinare opozicionih poslanika koji su napustili skupštinu i otpočeli rad Paralelnog parlamenta šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović postavio je poslanička pitanja Vladi Republike Srbije.

Obradović je u ime poslaničke grupe Dveri postavio sledeća pitanja:


Da li je tačna informacija da je Al Dahri prodato 17.000 hektara zemljišta PKB-a za 80 miliona evra (oko 4.700 era po hektaru), a da taj preostali deo PKB-a prodaje zemljišta sada po 8 puta većoj ceni (38.700 evra po hektaru)?


Da li je tačno da je Al Dahra kupila kompletan prostor koji je prostor za izgradnju autoputa Beograd-Zrenjanin, što znači da će država iznova morati da kupuje taj prostor od AL Dahre, po tržišnim i mnogo većim cenama?


Drugo pitanje se tiče Gradskog sekretara Stanislava Gaka. Šta je želeo da kaže kada je uvredio sve roditelje u Beogradu, rekavši da grad Beograd nije bebisiter i da nije dužan da brine o deci zaposlenih Beograđana?


Obradović smatra da je Gakova izjava dokaz kakav je odnos SNS funkcionera prema porodičnoj politici.


Sledeće pitanje ticalo se štrajka radnika Pošte i njihova obustava rada. Dveri su više puta u Skupštini ukazivali na kriminalno delovanje direktorke Pošte Mire Petrović, čiju su smenu radnici više puta zahtevali.


„Njihov glavni logistički centar u Zemunu nalazi se u obustavi rada i time su praktično sve pošiljke koje Pošta distribuira zakočene. Mislim da je ovo tema na koju bi neko konačno morao da reaguje,“ rekao je Obradović.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: