Српски Покрет Двери - Лого
Search

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, који води Вулинов Покрет социјалиста, на крају 2019. године донео је одлуку о избору најбољих пројеката  и висини средстава којима ће помоћи њихову реализацију за 2019. годину. Дакле, није грешка у тексту – није реч о плановима за наредну годину, већ за годину која је прошла. За годину која има најмањи прираштај у претходних 14 година, са чак 40 хиљада више умрлих него рођених.

    Наиме, јавни конкурс за доделу бесповратних средстава удружењима грађана/удружењима жена, за финансирање пројеката у области равноправности полова  објављен је тек у октобру 2019. и трајао је до новембра 2019.  Чак и уз максималне напоре да се одлука донесе у што краћим роковима предвиђеним Правилником, одлука о додели средстава објављена је тек  10. децембра 2019. године,  након чега је тек следило потписивање уговора и исплата средстава. 

Од укупно 144 рангирана пројекта, средства је добило 37 удружења и то  по принципу – свима подједнако. Један пројекат ће бити финансиран са 250 хиљада динара,  један са 200, затим 24 пројекта по 150 хиљада, осам пројеката по 100 и три пројекта по 50 хиљада динара.

     Сматрамо да се оваквим неодговорним и нерационалним понашањем према новцу грађана, намењеном за бољи положај породица, само потврђује већ познати манир актуелне власти, а то је небрига о људима.  Новац  који им је поверен  да њиме одговорно управљају и наменски га усмеравају,  режимски паразити третирају као лични „плен“, који им по неком коалиционом договору припада и који могу да троше када и како они сматрају да треба, а не као Закон, који морају да поштују.

Очигледно су челни људи Покрета социјалиста који руководе Секретаријатом у 2019. години узор видели у свом председнику странке, министру Вулину, и имали важније обавезе и задатке од оних које су им поверили грађани. Можда да од тог новца финансирају странку?

 

Покрајински Одбор Двери за Војводину

Фото: Бета

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: