Увођење полицијског часа у периоду од суботе у 13 часова до понедељка у 5 часова, створио је до сада највеће редове у продавницама и груписао велики број људи на једном месту, што сматрамо великим ударом на јавно здравље нације.

Све више се показује бесмисленост увођења полицијског часа, јер за своју сврху има застрашивање грађана, а не превентиву од заразе. То нам могу посведочити и земље у окружењу, које немају полицијски час, а имају мање заражених и умрлих.

Највећи доказ за то је време које је дозвољено грађанима старијим од 65 година за куповину намирница, од 4 до 7 ујутро. Како сазнајемо, многи су се смрзли на температури од 0 степени, док су чекали у редовима, а многи нису ни стигли да купе намирнице, јер су стари и спорији. Зашто стари и болесни суграђани морају да устају у 2 часа ујутро и малтретирају се до маркета и продавница? Зашто кућни љубимци имају већа права од људи? Шта је сврха оваквог потеза?

Ништа осим иживљавања и понижавања људи и наношење им бола.

Ти људи су већ скоро месец дана заточени у својим домовима, под великим стресом, без могућности да виде своју децу и унуке, а овим потезом им је још речено да су грађани другог реда, који требају властима само за изборе.

Захтевамо од министра полиције Небојше Стефановића да се ова одлука повуче и да се нашим најстаријим суграђанима дозволи куповина од 17 до 20 часова, јер тада свакако почиње полицијски час и свакако неће доћи у контакт са осталим људима. Многима ће срце отказати због стреса, а не короне.

 

Савет за породицу Српског покрета Двери

Извор фото: Јутјуб/Нова С