Српски Покрет Двери - Лого
Search

Поштовани пријатељи и саборци,

      Обраћам Вам се поводом предстојећих Васкршњих празника са надом и жељом да их сви Ви и Ваше породице дочекујете у добром здрављу и расположењу. Ванредна животна ситуација у којој смо се наједанпут нашли добар је показатељ нестабилности и променљивости овоземаљских навика и планова. Пошто, као што наш народ каже, у сваком злу има и неко добро, ванредне околности у којима тренутно живимо подстичу нас на размишљање о сопственом животу, смислу који му дајемо и приоритетима које смо одредили. У том правцу и ова као и свака друга криза може бити и лековита: на личном, професионалном, породичном и државном плану. Можда ћемо после овога знати више да ценимо Божју помоћ и благослов, добро здравље, породицу, мир, националну државу, село, домаћу привреду, лекаре, професоре, полицајце, војнике, пољопривреднике, занатлије, хуманост и солидарност сваке врсте… Свакако не можемо остати равнодушни, не можемо наставити као да се ништа није догодило и у томе лежи шанса за промене на боље на индивидуалном и колективном плану. Наша дверјанска заједничка борба која траје 21 годину све више добија на смислу и убрзању, а време наших идеја тек долази. 

       Време Великог поста по ко зна који пут пред нас ставља велика искушења. Актуелна власт поново нас је понизила и увела полицијски час и забрану кретања у време Васкршњих празника, упркос молби СПЦ да се макар недеља јутро од 5-10 часова ослободи за вернике који желе да оду на Васкршњу свету литургију. Испада тако да кућни љубимци имају већа права у нашој држави од православних верника. Српски покрет Двери је политичка организација породичних људи који држе до својих националних традиција. Ми смо модерни конзервативци у чијим животима вера игра веома важну улогу. Ми смо родољуби и светосавци који већ више од 800 година иду „путем који води у живот“ на који нам је указао Свети Сава, једини прави отац наше нације.

Васкрс је празник над празницима, а Васкрсење Христово темељ и суштина наше православне вере. Сматрам да смо као верници показали да смо одговорни и дисциплиновани грађани који поштују државне превентивне мере за сузбијање нове заразне болести, и тако треба и да остане. Али, није имало разлога да нам се не омогући одлазак у цркву на Васкрс, уз поштовање свих мера заштите и физичког дистанцирања. Не може тих неколико сати бити већа опасност за здравље становништва од свакодневних одлазака и гужви у супермаркетима и банкама. Желећи Вам свима срећне наступајуће Васкршње празнике и свако добро, и надајући се скором виђењу у здрављу и слободи, поздрављам Вас свепобедним ускликом наше вере:

Христос васкрсе – ваистину васкрсе!

 

У Чачку, о Васкрсу 2020.

Бошко Обрадовић,

председник Српског покрета Двери

 

Фото: Зоран Лончаревић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: