Српски Покрет Двери - Лого
Search

Женска снага Двери даје апсолутну и безрезервну подршку председнику Бошку Обрадовићу у његовом гесту људскости. 10. маја два народна посланика започела су штрајк глађу испред Народне скупштине Републике Србије због непоштовања устава и закона као и због признања актуелне власти независности Косова и Метохије.

Власт уместо да је приступила хитном решавању новонасталог проблема они су све извргли руглу и исмевању. Преусмеравајући фокус јавности на потпуно другу страну од онога што је заправо довело да се два народна посланика одлуче на најрадикалнији начин борбе против режима који је узурпирао све државне институције. Прилику су искористили да изнова демонстрирају бахатост, силу и моћ. На тај начин увредили су део народа који ова два народна посланика представљају у дому Народне скупштине.

Срамно је да власт доводи народ на позив из СНС канцеларије, а да они потом на команду узвикују увреде Бошку Обрадовићу. Срамно је што у једној држави која је део Европе не постоје услови за нормалан парламентаран живот, дијалог између позиције и опозиције, као и услови за одржавање демократских, фер и поштених избора. Такође, срамно је да власт дели напаћени и осиромашени народ и усмерава их једне против других тако да су потребни кордони жандармерије да спрече сукобе. Овим путем апелујемо на власт да се уразуми, смањи негативне тензије у народу и позове опозицију на дијалог.

Апелујемо и захтевамо да се предстојећи избори расписаних за 21. јун одложе све до момента док се не створе услови за одржавање демократских и поштених избора.

 

Драгана Милићевић

Председник Женске снаге Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: