Српски Покрет Двери - Лого
Search

Посланик Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да није изненађен тиме што је Војска Србије послата у Шид истичући да је актуелна власт схватила какав безбедносни ризик представљају мигранти који бораве у Србији.

     Обрадовић је, на прес конференцији испред Народне скупштине, где седми дан штрајкује глађу, рекао да власт и грађани почињу да схватају проблем са мигрантима који неконтролисано и илегално улазе у Србију на шта, каже, Двери указују у протеклих пет година.

„Не изненађује слање војске, чак и ако власт то ради само у маркетиншке сврхе, али безбедносни ризик заиста постоји“ рекао је Обрадовић упитан да прокоментарише слање војске у Шид.

Лидер Двери је казао да треба помоћи сваком ко бежи из ратом захваћених подручја, посебно женама, деци, старима и немоћнима, али да се овде ради о младићима без икаквих личних докумената.

Обрадовић је изнео тврдњу да у овом тренутку у Србији борави близу 10.000 миграната смештених у око 20 прихватних центара.

Обрадовић је новинарима рекао и да су он и посланик Двери Иван Костић, који такође штрајкује глађу, после дописа упућеног Генералном секретаријату Народне скупштине добили одобрење да их посећују најближи чланови породице, лекарски тим и свештеник.

Казао је и да уређивачки колегијум РТС игнорише захтев, да посланици који штрајкују добију прилику да у једносатној вечерњој емисији на Јавном сервису објасне све њихове захтеве што би, каже, био „минимум минимума“ да размисле о прекиду штрајка.

Подсетио је да је покрет Двери јуче упутио тужбу Управном суду тражећи поништење наставка изборног процеса јер су, како је навео, потписи за изборне листе пре проглашења епидемије скупљани по једном изборном закону, а да се по укидању ванредног стања прикупљају по другом закону.

Додао је и да су Двери Уставном суду поднеле иницијативу у за оцену уставности наставка изборног процеса, али да та институција „ћути о том захтеву“.

Обрадовић је казао да се он и Костић добро осећају и да немају здравствених проблема, као и да настављају штрајк глађу којим позивају власт на политички дијалог, превазилажење политичке кризе и смањивање сукоба и тензија у друштву.

 

Извор: РТВ

Фото: Танјуг (Раде Прелић)

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: