Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иван Костић  се такође захвалио професионалцима у Скупштини, као и медијима, али пре свега саборцима Двери који су били логистичка подршка све четири године и који су давали снагу да се треба борити за бољу и модернију Србију, без страначких подела.

     Костић се захвалио и пријатељима из региона и расејања, у чије име смо давали предлоге да се многи закони промене у користи Срба који живе ван Србије, а њих је једна трећина, односно, око 4 милиона. Нажалост, власт је претходне четири године показала да су јој лични, партијски интереси изнад општих и у то смо се уверили више пута, а моје председавање Одбором за дијаспору у коме смо покушали да  страначке поделе ставимо испод тепиха, а у први план општи  интерес, нисмо имали разумевања за то и посланика из владајуће коалиције и они су и сменили тог председника који није био из њихове владајуће коалиције и који је био једини председник одбора из опозиционе странке.

Мени остаје горак утисак због непостојања добре воље у политичком животу Србије и за то ћу се борити – да се промени политичка култура, политичка свест и то партијашење које нас је довело до тога да политичари у Србији после 30 година вишестраначког система имају најмање поверења код грађана Србије. Све ово је ескалирало у протекле четири године где се лични интерес партије на власти стављао изнад државног интереса.  Тим поводом бих желео да се захвалим свим нормалним људима из институција РС, посебно запосленима у Министарству спољних послова и амбасадорки Љиљани Никшић, која је много урадила да се тема Јасеновца први пут после 70 година стави на дневни ред једног одбора, која је заједно са Одбором за дијаспору урадила све да тема Јасеновца дође у Уједињене нације, да о проблему и страдању Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу сазна међународна јавност и да се овде у Скупштини одржи једна грандиозна манифестација по питању страдања деце и људи у Јасеновцу. Ово значи да у нашим институцијама постоје професионалци, појединци који се боре за општи интерес и они морају да буду у првом плану.

Ми нашу борбу настављамо без обзира што нећемо бити народни посланици. Настављамо да се боримо за промену политичког система и за наше идеје  које подржава већински део народа у Србији.

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: