Српски Покрет Двери - Лого
Search

Активну кампању бојкота Бошко Обрадовић је наставио у Краљеву и Крагујевцу, првој слободној српској престоници.

Он је у Краљеву упозорио на алармантне податке о ширењу пандемије корона вируса, које одговорни занемарују и прећуткују, како не би ометали ризичне и по здравље опасне изборе заказане за 21. јун.

Краљево, 11. јун 2020. године

[ngg src=“galleries“ ids=“232″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Број новозаражених је тренутно већи него на самом почетку пандемије, када је уведено ванредно стање. Тиме што власт дозвољава масовне посете спортским догађајима, ђачке екскурзије, дозвољена су весеља са великим бројем гостију, наше границе су потпуно отворене за долазак странаца, без икакве контроле, показује немар и спремност да угрози чак и животе грађана, само да спроведе своју намеру да конституише нови сазив парламента, који ће омогућити Вучићу остварење свих велеиздајничких планова.

Обрадовић је изразио бојазан да ће с обзором на пораст броја оболелих, управо избори 21. јуна бити врхунац, ширење највеће могуће заразе вирусом корона у читавој Србији. Јасно је да не постоје услови за здравствено безбедне изборе. Када се узме у обзир и чињеница да су избори започети по једним изборним правилима, која су усред изборне кампање противзаконито промењена, једино исправно решење за овај проблем је да Уставни суд обустави изборни процес.

Бошко Обрадовић је поново позвао Уставни суд да размотри захтев Двери за оцену уставности и поништи ове изборе, јер су они пре свега противуставни. Након тога је потребно да власт и опозиција седну за преговарачки сто и договоре нови термин одржавања избора, искључиво у демократским и здравствено безбедним условима. Ако би се обезбедио минимум услова да збори буду слободни и поштени, уједињена опозиција у бојкоту би могла да размотри промену одлуке и изађе на те нове, заиста демократске изборе.

Обрадовић сматра да у овом тренутку не постоје прихватљиви услови за одржавање избора. Одржавање избора на сили само ће додатно угрозити здравствену безбедност грађана.

„Нажалост, као што видимо, наша власт је на све спремна, они су чак одбили позив председника САНУ Владимира Костића да се у Србији отвори озбиљан дијалог. Савез за Србију је пристао на тај позив, власт је одбила и улазимо у једну веома ризичну здравствену ситуацију, где се на силу спроводе здравствено небезбедни избори и мислим да нас то води само у још већу уставно-политичку кризу у Србији.

Ми сматрамо да је бојкот ових избора начин да најбрже дођемо до нових, правих избора. Јутрос сам активности започео са сарадницима у Чачку, а настављам их у Краљеву и Крагујевцу. Позивамо грађане да 21.јуна остану код куће.“

Крагујевац, 11. јун 2020. године

[ngg src=“galleries“ ids=“233″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

У свим градовима које је обишао, па тако и Краљеву и Крагујевцу, Бошко Обрадовић је лично уручио примерак опозиционих новина и билтен „Зашто БОЈКОТ“. Сви заинтересовани могу на друштвеним мрежама испратити позитивне реакције грађана широм Србије.

Српски покрет Двери ће све до дана када су расписани избори наставити да објашњава грађанима због чега је важан бојкот.

 

Инфо служба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: