Српски Покрет Двери - Лого
Search

     У протеклих пар дана интензивно стижу позиви од стране Прекршајног суда у Чачку, на адресе, градских одборника и чланова градске организације Двери. Да ли смо сведоци, на самом крају друге декаде 21. века, још једног политички мотивисаног судског процеса против политичких неистомишљеника?

     Као разлог за покретање прекршајних поступака је наведено да је поменута група на дан 02.05.2020. године извршила прекршај о ограниченој слободи кретања појединаца по уредби Владе Републике Србије. О истим тим уредбама се огласила Адвокатска комора Србије сматрајући их неуставном категоријом, а само проглашење ванредног стања оценила као незаконит чин, са елементима самовоље и злоупотребе нормативних аката Републике Србије који дефинишу правну ваљаност у поступку увођења ванредног стања.

     На тај дан припадници покрета Двери су се налазили на позицији Уставобранитеља и узбуњивача јавности са циљем да упозоре исту, и пошаљу поруку надлежним органима да реагују и спрече учестале појаве које су претходиле претходних дана, као и одбрана Устава и законитости РС, услед реалне опасности да држава Србија дође у стање анархије.

     Наиме, радило се о организованом и тенденциозном поступку организовања хулиганских група који су чинили бројна дела противу закона – неовлашћени  упади на туђе поседе то јест кровове зграда широм; коришћење пиротехничких средстава чиме су угрозили физички интегритет станара, и довели  у непосредну опасност њих саме а и њихову имовину… – али најпре, слободно се шетали током полицијског часа за криминалне потребе СНС-а, док смо сви ми били заробљени у становима.

     Судске позиве су добили припадници покрета Двери, који нису никада били у сукобу са законом, нити се налазе у кривичној евиденцији РС. Међу њима се налазе и градски одборници, чија је и законска обавеза да штите и упозоравају јавност на штетна друштвена дешавања. Одборници Двери су се тог дана налазили на радном месту.

     Посебна тема ће бити и начин делегирања судија који су одређени да поменути политички процес. О томе ће бити више елаборације на Конференцији за медије коју ћемо уприличити поводом ове актуелне теме.

     Позивамо  све учеснике  протеста, те храбре и одговорне  људе, који нису чланови  покрета Двери да нам се придруже у наставку борбе за уставност и законитост,  као што су и тог дана били са нама.

     У сам сусрет неуставним и ванзаконских оквира избора који су нам на прагу, добили смо још један аргумент који нашу одлуку да о Бојкоту истих сматрамо апсолутно исправном. Позивамо и све Вас, наше суграђане, да подржите идеју о Бојкоту као једином начину да се овом безвлашћу и диктатури СНС-а на ефикасан начин супротставимо.

Правни тим Српског покрета Двери у Чачку

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: