Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Амбуланта у Ковилову не ради већ десет месеци. Ова амбуланта радила је педесет година док у октобру прошле године није затворена. Разлог који је наведен на обавештењу на вратима јесу технички проблеми, а да становници Ковилова могу да иду у дом здравља у Падинску скелу.

     Ова два насеља јесу близу али стићи до Падинске скеле јавним превозом представља прави изазов. Аутобуске линије које грађани могу да користе за ту релацију су 101 и 106. Ове линије иду на сат времена, а станица на којој путници треба да их сачекају захтева  прелазак преко Зрењанинског пута, без обележеног пешачког превоза а камоли да постоји семафор који би регулисао саобраћај на том месту. Честе су саобраћајне незгоде где буду повређени пешаци баш због немарности градских власти да обезбеде адекватан пешачки прелаз. Оваква ситуација представља посебну потешкоћу старијим суграђанима. Потребна им је читава организација и пуно среће да пређу Зрењанински пут и доста времена да оду у Дом здравља у Падинској скели.

      Раније докторка која је радила у амбуланти у Ковилову је долазила пет дана у седмици од 7.00 до 10.00 часова. Иначе амбуланта припада Дому здравља „Др Милутин Ивковић“.

     Поставља се питање да ли је тачно да је амбуланта затворена јер се налази на земљишту које је сада власништво Ал-Дахре? Ал-Дахра је откупила већи део земљишта од државне фирме ПКБ, па је вероватно да је и земљиште на ком се амбуланта налази продато. Такође, смо чули од суграђана да је амбуланта затворена због дугова за струју и да је искључена телефонска линија, па је затворена због техничких потешкоћа. Те тешкоће не представљају разлог за остављање две хиљаде људи без лекара. Шта год да је разлог, како је могуће да данас у сред епидемије вируса Ковид-19 власт допусти да једно цело насеље, у ком живи две хиљаде људи, остане без амбуланте  и лекара месецима? Где је ту брига за наше родитеље, баке и деке и за нашу децу?

ОО Двери Палилула

Фото: lobi-info.rs

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: