Novosti

Boško Obradović: U subotu smo ponovo na ulici jer vlast odbija normalan razgovor

Info služba Dveri

Boško Obradović: U subotu smo ponovo na ulici jer vlast odbija normalan razgovor

Na zajedničkoj KZN predsednika poslaničkih grupa opozicije, predsednik Dveri se osvrnuo na proteste ističući da je njihova ključna odlika bila to što su na ulici bili svi zajedno i da je 13. april bio kulminacija prve faze protesta sa realnim zahtevima koji se odnose na RTS, REM i izborne uslove.

„Zaključak sa sastanka svih potpisnika predloga Sporazuma sa narodom i svih organizatora protesta 1 od 5 miliona je da zakazujemo novi protest za subotu u 18 časova kod Terazijske česme. To je dan kada ćemo i građanima predstaviti jedan zajednički tim sastavljen od stručnjaka koji bi bili spremni da razgovaraju oko toga kako treba da se uredi buduće funkcionisanje RTS, REM i nadležnih institucija koje bi trebalo da pripreme te slobodne i poštene izbore.“ – rekao je Obradović.


Po njegovim rečima ponuda za razgovor na ove teme je još na stolu, ali ako vlast ne želi da razgovara čak ni sa timom stručnjaka za ove oblasti onda vlast nije normalna. „I mi ćemo u subotu biti prisiljeni da iznesemo dalje naše korake kako bi se ova vlast prizvala pameti“ – rekao je on.


Obradović je osudio pritiske na zaposlene u javnom sektoru koji su prinuđeni da dođu u petak na stranački skup SNS i rekao da je taj sramni miting kojim se zloupotrebljavaju svi javni resursi najbolji poziv građanima da izađu u subotu na protest 1 od 5 miliona – Svi kao jedan.


„To je defile ucenjenih ljudi koji su napustili svoja radna mesta i doveli u pitanje funkcionisanje kompletnog državnog aparata u lokalnim samoupravama – opština, komunalnih preduzeća, škola, bolnica. Mi se protivimo tom bolesnom stanju našeg državnog aparata i nećemo odustati od naše borbe. O svim daljim koracima bićete informisani na kraju subotnjeg protesta. Pozivam sve da dođu u subotu u 18 kod Terazijske česme“ – rekao je Obradović.Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.