Novosti

Dveri Aranđelovac: Naprednjački direktor na dva radna mesta

Dveri Aranđelovac: Naprednjački direktor na dva radna mesta

Naprednjačko kadriranje i njihov sistem vlasti i vladanja u opštini Aranđelovac dostiže svoj vrhunac u negativnom obliku. Poslednji primer bahatosti naprednjačke vlasti u Aranđelovcu jeste da v.d. direktora Sportsko-rekreativnog centra „Šumadija“ od septembra ove godine radi i kao nastavnica engleskog jezika sa punim fondom časova u srednjoj ekonomskoj školi u Aranđelovcu.

Sa razlogom se pitamo: kako će v.d. direktora SRC „Šumadija“ na kvalitetan način obavljati direktorski posao i u isto vreme učiti našu decu engleski jezik? Ne ulazeći u lične, ljudske i profesionalne kvalitete pomenute v.d. direktorke, smatramo da je nemoguće, ni fizički ni etički, obavljati ta dva odgovorna posla u isto vreme, a da bar jedan ne trpi.


Imamo razumevanja za to što se, nakon pet godina na javnoj funkciji, v.d. direktorka vratila na radno mesto nastavnika, a sve zbog toga da ne bi gubila fond časova zbog sistema bodovanja za nastavnike. To je njeno legitimno pravo i protiv toga nemamo apsolutno ništa.


Sa druge strane, naprednjačka vlast je dužna da pomenutu v.d. direktorku razreši  sa svoje dosadašnje funkcije. Iako nam je kristalno jasno da u Srpskoj naprednoj stranci u Aranđelovcu ne postoji kvalitetan stručni kadar za obavljanje bilo koje javne funkcije, nadamo se da će, bar u ovom slučaju, poslušati dugogodišnji savet Dveri i raspisati konkurs za izbor direktora SRC „Šumadija“, a zatim i za sva ostala direktorska mesta javnih preduzeća i ustanova.


Na ovaj način, direktorskim mestima SNS zadovoljava partijske poslušnike, a stručnost je na poslednjem mestu. Sama činjenica da su direktori svih javnih preduzeća i ustanova u Aranđelovcu u v.d. stanju najbolje o tome govori.


S toga, jedan od prvih zadataka Dveri po dolasku na vlast, nakon sledećih lokalnih izbora u Aranđelovcu, biće raspisivanje konkursa i dolazak najstručnijih ljudi na čelo javnih preduzeća i ustanova, a ne partijskih poslušnika što je danas slučaj.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri u Aranđelovcu


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.