Novosti

Dveri: „Kruševac put“ deo šeme za ispumpavanje para iz budžeta Kruševca

Dveri: „Kruševac put“ deo šeme za ispumpavanje para iz budžeta Kruševca

Da li je normalno da vlasti u Kruševcu troše enormne količine novca iz budžeta na asfaltiranje u godinama najveće ekonomske i socijalne krize za poslednjih 30 godina, u godinama najveće nezaposlenosti, nemaštine, dok se hiljade radnika, koji su u pljačkaškim privatizacijama proteklih godina ostali bez posla, bori za golu egzistenciju?

Praktično da ne postoji ulica u Kruševcu koja nije bila raskopana u poslednjih par godina, ne postoji selo u celom Kruševcu u kome mašine „Kruševac puta“ nisu obavljale neke radove, asfaltirana su kompletna gradska naselja... Ovu količinu asfalta upotrebljenu za poslednjih par godina u Kruševcu nisu zajedno potrošile sve vlasti u Kruševcu od početka višestranačja. Pritom kvalitet urađenog posla nekada i sada ne mogu se nikako uporediti.


Zašto vlast toliko asfaltira? Zašto se bahato bez ikakvog plana iznova raskopavaju ulice koje su kompletno bile sređene proteklih godina?


Odgovor je vrlo prost – zato što „Kruševac put“ nije više javno preduzeće već privatna firma čije gazde imaju potpunu kontrolu i moć nad kruševačkim političarima koji planiraju i izglasavaju budžet i koji im dozvoljavaju i omogućavaju da rade šta hoće, da novac iz budžeta uzimaju i kapom i šakom!


Dok je „Kruševac-put“ bio javno preduzeće, vlast je morala mnogo racionalnije da planira budžet kako bi se on ravnomerno rasporedio i da bi se zadovoljile sve potrebe grada u meri koliko taj budžet dozvoljava. Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast ta situacija se potpuno promenila! Ostale potrebe grada zadovoljavaju se „na kašičicu“ dok se apetiti za novcem fiktivnih i stvarnih vlasnika „Kruševac-puta“ kao i fabrike za proizvodnju betonskih elemenata (Behatona), svi smo svedoci, ne mogu nikako zasititi.
Ovakva sprega lokalnih moćnika sa političarima u normalnim zemljama se naziva organizovanim kriminalom i predmet je istrage Specijalnog tužilaštva, odnosno Tužilaštva za organizovani kriminal, dok se to u Srbiji još uvek naziva uspehom vlasti u izgradnji infrastrukture.


Postavljamo pitanje vlastima u Kruševcu - Ko su stvarni vlasnici ovog preduzeća? Ako se zna da je Zorica Stanković na mesto direktora došla na preporuku sadašnjeg direktora BIA-e, Bratislava Gašića, sa kojim je školska drugarica, odgovor naslućujemo.


Paralelno sa pustošenjem novca iz budžeta koji odlazi na račune firmi finansijera SNS, nalogodavaca, braće, prijatelja i kumova, odvija se i uništavanje javnih preduzeća, koja polako ali sigurno postaju privatna preduzeća lica bliskih vlasti, koji će za svoj uloženi novac u političku kampanju SNS biti nagrađeni prodajom javnih dobara njima. To se nikako ne sme dozvoliti, jer su to preduzeća svih građana Kruševca i tako mora ostati.


Srpski pokret Dveri zato poziva sve časne i poštene sugrađane koji se ne mire sa ovim mafijaškim „drp“ sistemom koji je SNS uspostavila i žele da pomognu da se najkriminalnija vlast u istoriji Kruševca što pre privede kraju, dok ne bude prekasno, da se što pre uključe u političku borbu! Ako ova vlast opstane, Kruševac neće opstati!


 Gradska organizacija Dveri u Kruševcu


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.