Novosti

Dveri Mladenovac: Srećna porodica uslov za uspešno društvo

Info služba Dveri

Dveri Mladenovac: Srećna porodica uslov za uspešno društvo

Povodom obeležavanja Nedelje porodice mladenovački Odbor Srpskog pokreta Dveri organizovao je porodično druženje u parku ispred Sportskog centra u Mladenovcu. Naši najmlađi sugrađani su se zabavljali, igrali i crtali uz asistenciju roditelja i starijih drugara.

Zdrava i srećna porodica je​ uslov za razvoj uspešnog i zdravog društva. Svako ulaganje u porodicu je investicija u budućnost jednog naroda. Zato se Dveri od početka svog postojanja zalažu za pravednu socijalnu i ekonomsku politiku i uvođenje niza podsticajnih​ mera, koje bi poboljšale kvalitet života porodice,​ pre svega majke i deteta.​
Tako je u Mladenovcu, na inicijativu Srpskog pokreta Dveri, 2014. godine usvojen predlog da se svim novorođenim bebama u mladenovačkoj opštini isplati jednokratna finansijska pomoć.​ Ova podsticajna mera je još uvek na snazi.


Dveri smatraju da nam u budućnosti predstoje veliki izazovi ali i odgovornost. U vreme degradacije moralnih načela, društvenih normi i znanja, naš​ zadatak je da vaspitamo pametnu, odgovornu i uspešnu decu. To je jedan od razloga zašto treba da izgradimo zdrav sistem (ekonomski, obrazovni, socijalni...)​ ​ koji će mladima da pruži sigurnost i motiv da ostanu u svojoj zemlji.​ Moramo da stvorimo „zdravu klimu“ kako nam pamet više ne bi bežala u inostranstvo. I uvek imajte na umu da je jedan od najvećih dometa aktuelne vlasti - rast srpske dijaspore. Vreme je da Srbija postane prijatelj porodice!


 

Opštinski odbor Srpskog pokreta Dveri u Mladenovcu


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.