Novosti

Dveri Zvezdara: Da se vrate nadležnosti gradskim opštinama

opština Zvezdara

Dveri Zvezdara: Da se vrate nadležnosti gradskim opštinama

Godinama unazad, opštinska vlast, na sve kritike, predloge ili bilo kakve sugestije od strane opozicije, kao jedini odgovor u tom smislu, u devedeset posto slučajeva, koristi čuvenu rečenicu: „Nismo nadležni“.

Ta formulacija je uveliko postala alibi za njihovu inertnost, nerad ili u krajnjem, nezainteresovanost za rešavanje bilo kog problema na opštini Zvezdara. Situacija nije sretnija ni na područjima drugih gradskih opština.


Gradska veća, uprave ili bilo kakve pozicije, da li čisto političke, s jedne strane ili pak vezane za neke od usko stručnih oblasti, kao da služe isključivo za uhlebljenje ljudi bliskih vlastima, a ne konkretnom rešavanju mnoštva problema s kojim se građani, barem na lokalnom nivou, gotovo svakodnevno suočavaju.


Ovaj problem, naravno, nije moguće rešiti sa nivoa gradske opštine. No,  situacija u kojoj vlast, na svim nivoima: opštinskom, gradskom, republičkom, čine iste političke organizacije, pod patronatom SNS-a, govori nam da oni ni ne žele da reše taj problem, s jedne strane iz malopre pomenutih razloga, a s druge, zbog činjenice da iz njihove perspektive i gledanja na društveni i politički život uopšte, sve mora biti strogo centralizovano. I to je jasna stvar.


Međutim, svi se dobro sećamo situacije, dok je Srpska napredna stranka bila u opoziciji i njihovog čuvenog stava, pa u krajnjem i obećanja, da promenom vlasti i na lokalnom nivou, nužno mora doći do bolje realizacije svih zacrtanih projekata, kao i rešavanja svih problema, jer je , navodno, mnogo lakše ostvariti saradnju i sa gradskom i sa republičkom vlašću, ukoliko svi činioci vlasti, na svim nivoima, pripadaju istoj političkoj partiji.


To je samo jedna u nizu prevara i lažnih obećanja SNS-a, a da stvari budu gore, svi oni,  ne da se i ne trude da ostvare bilo kakav boljitak za građane opštine, kojom rukovode, time što će od svojih stranačkih kolega i prijatelja, dobiti neke ustupke i stvoriti veće mogućnosti za sprovođenje bilo kog konkretnog projekta koji bi pomogao građanima, već se bave isključivo ostvarenjem sopstvenih, ličnih interesa.


Opšti interes, barem i u najmanjem obliku, za njih ne postoji, niti predstavlja relevantni parametar po kome bi vršili, a potom i cenili svoj (ne)rad. Stoga, kao prva u nizu tačaka programa Opštinske organizacije Zvezdara Srpskog pokreta Dveri, oduvek je bila ta: „Da se vrate nadležnosti gradskim opštinama“, jer pre ozbiljnog bavljenja lokalnom politikom i lokalnim temama u ovom gradu, prvo moramo rešiti to pitanje, pitanje nadležnosti.

 


OO Dveri Zvezdara


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.