Novosti

Gordana Marinković Savović na debati o ženama i društvenim promenama

Gordana Marinković Savović na debati o ženama i društvenim promenama

U okviru serija debata Protest.srb u kojima se govori o razlozima protesta „1 od 5 miliona“, ali i o aktuelnim društvenim temama, juče je organizovana debata pod imenom „Žene i društvene promene“ u UK Stari Grad.

U debati je učestvovala i Gordana Marinković Savović, član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri.


U debati se razgovaralo o pitanjima: „Da li je nulta tolerancija prema nasilju u Srbiji mrtvo slovo na papiru? Da li je Srbija sigurno mesto za život žena, da li žene u Srbiji imaju jednake šanse kao i muškarci? Da li ženski glas može uticati na društvene promene u Srbiji?“.


Gordana je kazala, komentarišući skup podrške Milutinu Jeličiću Jutki koji je optužen za seksualno uznemiravanje, da smo danas kao društvo doživeli poraz.


„Ne mogu da se ne osvrnem na njegovu skorašnju kampanju „Stop nasilju nad ženama“, a to je upravo ono što su oni danas tamo uradili. To su pre svega izmanipulisane žene SNS koje su iz centrale u Beogradu dobile jedan papir koji su čitale svuda po Srbiji pred kamerama, to je toliko strašno da je mene bilo sramota. Taj besmisao danas je doživeo vrhunac, kada su te žene aplaudirale Jutki“, rekla je ona.


Gordana smatra da bi se položaj žena u politici promenio prvo promenom izbornog sistema, ali i uključivanjem lokalne zajednice, koja bi dala podršku ženama da se bave politikom.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.