Novosti

Jakovljević u Prijepolju: Vučić pomaže strancima, a ne svojim poljoprivrednicima

Jakovljević u Prijepolju: Vučić pomaže strancima, a ne svojim poljoprivrednicima

Član predsedništva Srpskog pokreta Dveri, Milovan Jakovljević, govorio je u sredu na prvom protestu 1 od 5 miliona, održanom u Prijepolju.

Jakovljević, koji se bavi proizvodnjom malina, okupljenima je poručio da država ne stoji iza svojih poljoprivrednika.


„Stranci u Srbiji dobijaju besplatnu infrastrukturu, jeftine sirovine i jeftinu radnu snagu. Oslobođeni su poreza, imaju slobodno tržište i subvencije od šest do 28 hiljada evra po jednom radnom mestu. A šta dobijaju srpski poljoprivrednici, preduzetnici i seljaci? Dobijaju nelojalnu konkurenciju“, istakao je Jakovljević, koji se potom direktno obratio i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.


„Zašto Aleksandre Vučiću ne daš ljudima u Prijepolju deset hiljada evra po radnom mestu? Zašto teraš omladinu iz Srbije u tuđinu? Zbog čega srpski seljak plaća najskuplju naftu u Evropi? Zašto plaćamo TV pretplatu preko električnog brojila? Zašto ne zaštitiš domaću proizvodnju, srpskog radnika, srpskog seljaka, već štitiš strance i svoje kriminalce?“


Pored Jakovljevića, na prvom protestu u Prijepolju, prisutnima su se obratili i organizator Aleksandar Drobnjak, kao i Slađana Stanković, predsednica Skupštine poljoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.