Novosti

Jelena Vujanović u Čačku: Ne može se megdan zadobiti na tviteru statuse pišući

Info služba Dveri

Jelena Vujanović u Čačku: Ne može se megdan zadobiti na tviteru statuse pišući

Kako ste? Jeste li umorni? Ja sam umorna, ali umorna od užasne vlasti, a od borbe za slobodnu Srbiju - nikad!

Ovih dana Čačane pominju u Beogradu. Onaj čovek koji je dobio nacionalnu frekvenciju da bi prikazivao kulturno umetnički sadržaj, a prikazuje starlete koje gaze po srpskoj zastavi i dripce koji pričaju viceve o Milici Rakić. Da svi znamo o kome se radi...E taj čovek je Čačane nazvao đilkošima.


Ja ću da vam kažem odakle ta nervoza. U jednom dnevnom listu lepo piše – Nema pravih promena bez Čačana. E odatle nervoza.


Ja moram otkriti tajnu, zato sam ja i došla da bih jednom mogla da se hvalim unucima kako sam govorila pred Čačanima koji su prvi došli za Beograd 13. aprila i stali u prve redove. A znam da će tako biti. Grešim li?


Moram priznati još nešto, kad sam upisivala osnovne studije nisam mislila da ću stići do doktorskih, a kad sam upisivala doktorske nisam mislila da ću stići do suzavca u očima i mikrofona na koji vapim za slobodom u 21. veku


Ali što kaže ona narodna: Ne može se megdan zadobiti na divanu sve lulu pušeći, a ja bih rekla i: Ne može se megdan zadobiti, na tviteru statuse pišući.


I dok se baš na tom tviteru raspravljaju ko je na protestima iz koje stranke i ko ima kakve stavove, oni hapse i ne pitaju te ni kako se zoveš, a kamoli šta misliš o Hagu, i Evropskoj uniji.


Dok se mi bavimo razlikama, oni hapse bez razlike.


Uroša iz Dveri. Pavla iz Demokratske stranke. Krstu iz studentske organizacije. Miloša koji organizuje tribine o NATO agresiji. Stefana studenta političkih nauka.


Dok se mi bavimo razlikama, oni hapse bez razlike.


I pušteni su onog trenutka kada smo prestali da se bavimo razlikama, i kada smo zajedno poručili: Neće vam proći. Kada su srednjoškolci stali pred kordon. Kada su đaci u Kovinu blokirali nastavu u znak solidarnosti sa uhapšenima. Kada je profesor istorije rekao: Pavle je uhapšen. Ja ne mogu držati čas.


I ja kažem: Srbija je uhapšena. Ja ne mogu da ćutim. Srbiju su uhapsili ovi manijaci na vlasti i sve nas drže kao taoce svog ludila. Srbiju su uhapsili ovi ludaci koji su u nedelju naredili članovima svoje stranke da se okupe i dođu da nas biju. Uhapsili su je isti oni koji nisu uhapsili nikoga za ubistvo Stanike Gligorijević, niti za smrt Omera Mehića. I nisu uhapsili nikoga za Savamalu, hotel Šumadiju, niti za prodaju PKB-a. Nisu uhapsili Labana, Zelju i Milana Radojičića. Nisu, ali su uhapsili Srbiju


I svi zajedno treba da kažemo: Srbija je uhapšena i ja ne mogu da ćutim. Srbija je uhapšena i ja ne mogu da držim čas, ja ne mogu da vozim autobus, ja ne mogu da sedim u kancelariji. Svi zajedno da kažemo: Uhapšena mi je zemlja, ja ne mogu a da ne dođem 13. aprila u Beograd i da im kažem Dosta je bre više.

 


Info služba Dveri


 


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.